הזרקה לשורש L4 תחת שיקוף

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/09/2008 | 00:31 | מאת: ורד

שלום, אני בת 44, בריאה וסובלת מזה למעלה משנתיים מכאבים בצד הימני של האגן, באיזור חיבור עצם הירך לאגן. הכאב בהתחלה הופיע ללא טראומה, הורגש בכל מעבר תנוחה מעמידה לישיבה או להליכה, בהליכה ובעיקר מונע ממני לשכב על צד ימין. עברתי בירורים שכללו צילומי רטנגן, US, מפוי עצמות וCT עמ"ש מתני.ה צילומים היו תקינים, הUS גם תקין. בCT רואים בלט דיסק דיפוזי L4-5 עם לחץ על השק התקלי. הרופא ציין רושם של מלאות יותר מימין. לפני למעלה משנה עברתי תקופות של טיפולים משלימים - דיקור וטווינא שהקלו במקצת על הכאב, אך לא סילקו אותו. האורטופד שלי נתן לי זריקת לידוקאין לאיזור הטרוכנטר הגדול מימין ולא הייתה הטבה, לכן הוא שלח אותי ל CT עמ"ש מותני כדי לראות אם הבעיה משם. הכאב היום לא מורגש במעברי תנוחות בדרך כלל אלא בעיקר בשכיבה על צד ימין. זהו כאב שמעיר אותי משינה אם בטעות אני מתהפכת ושוכבת על הצד הימני. היום האורטופד שלי ראה את הדיסק של בדיקת ה CT והמליץ לי לפנות למרפאת כאב באיכילוב על מנת לשקול הזרקה לשורש L4 מימין תחת שיקוף. האם זריקת סטרואידים לשורש L4 באמת תוכל לעזור לי? האם מדובר בטיפול חד פעמי או בסדרה של זריקות ומה הסיכון? בלידות קיבלתי אפידורל, האם זה דומה? יש לי אופציה אחרת להיפטר מהכאב המטריד הזה? תודה, ורד

02/09/2008 | 18:09 | מאת: דניאלה

ןרד שלום, קשה לתת מענה חד וחלק לשאלותייך. הפעולה עצמה דומה למדי לאפידורל שעברת בלידות, אך בשל המיקום של העצב לא ניתן לעשות את זה "על עיוור" ולכן זה מבוצע עם שיקוף רנטגן. כמו כל דבר ההצלחה כמו גם איך זה הולך תלויה גם במיומנות הרופא וניסיונו בביצוע ההזרקה. הסיכונים לא גבוהים, אין אף פעולה נטולת סיכונים, אבל הסיכוי לסיבוך משמעותי, הוא קטן מאוד. לגבי ההשפעה- כאן באמת יותר בעייתי לי לענות לך, לפעמים יש תגובות טובות שיכולות להיות ממושכות, לפעמים אחרי שבועיים נותנים זריקה נוספת לחיזוק ההשפעה, כלומר יש בהחלט אפשרות לבצע 2-3 זריקות, לרוב לא יותר מכך. צריך להבין שהיעילות משתנה ונעה מכאלו שזה לא יעזור להם, ועד כאלו שישיגו אפילו העלמות כאב למס' חודשים טובים, וכמובן כל מה שבאמצע. השאלה היא- האם הכאב כרגע הוא במצב כזה שמבחינתך זה מצדיק את זה? האם אין אלטרנטיבה אחרת? האם תרופתית אין אפשרות שניתן לקחת ולהקל את הלילה-אם כל הבעיה קשורה ליקיצות בשינויי התנוחה בלילות? האם את לוקחת בכלל תרופות כלשהן כעת לכאב עכשיו? אם לאו- אולי כדאי לפני החלטה על ביצוע פעולה פולשנית- להתייעץ עם רופא כאב על טיפול אחר ?! סתם נקודת מבט אולי אחרת.... כל טוב ובהצלחה בכל דרך שתבחרי.