זריקה איפודורלית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/08/2008 | 18:46 | מאת: דבי

שלום ! נוסף לכל הצרות שיש עוד צרה כאבי גב תחתון עם הקרנה לרגל שמאל. הלכתי לאורתופד נסיתי נרות וולטרן / זריקות סטריאידים לתוך השריר משככי כאבים\ לא ממש עזר. הרופא שלח אותי לעשות c.t ואז רואים שיש פריצה ולחץ על l 5 s 1 יש עוד בעיות אבל . נשלחתי למרפאת כאב. הרופא אמר אין ברירה צריך לעשות שתי זריקות איפודרליות בהפרש של שבועיים. זה נשמע לי מפחיד ! אבל אין ברירה אי אפשר ליסבול את הכאב !!!! רציתי לשאול אם מישהו יודע משהו על הזריקה ? או עבר זריקה כזאת ? אשמח אם תענו לי בהקדם. כי ביום רביעי הבא אני עושה את הזריקה. תודה דבי

21/08/2008 | 10:40 | מאת: דניאלה

דבי שלום רב, קודם כל אני מאחלת הצלחה בזריקה. שנית- חשוב לדעת שהשד ממש לא נורא- סך הכל מדובר בזריקה הדומה לזריקה שאלפי נשים מקבלות לפני הלידה למשל להקלת כאב יום יום בעשרות חדרי לידה בארץ, ללא סיבוכים מיוחדים, וזו פעולה שיגרתית ופשוטה למדי. אומנם להקלת כאב הזריקה תכיל פרט מחומר מאלחש גם סטרואידים, וההשפעה לא צפויה להיות מיידית אלא אחרי מס' ימים בלבד, כי המטרה היא לא כמו בלידה להרדים ולשתק את המקום אלא לגרום להקלת כאב ממושכת יותר, ולכן גם אם רואים שיש התחלת הטבה עושים זריקה נוספת לתגבור ההשפעה. הפעולה לרוב מבוצעת בשכיבה עם הרדמה מקומית באיזור הדקירה, לפעמים בזמן הפעולה תיתכן תחושת אי נעימות קלה, תלוי במיבנה הגוף של האדם ובמיומנויות המבצע. לרוב זה לא לוקח יותר מידי זמן- כמה דקות אם הכל עובר חלק. אחוז הסיבוכים קלוש, אם כי בכל פעולה תמיד יתכנו אי אלו בעיות- השכיחות הן שיש מעט יותר מידי חומר הרדמה מהרצוי והתחושה הרגליים יכולה להיות למס' שעות של כמעט שיתוק עד שזה מתפוגג, ולכן כדאי לבוא עם מלווה ולא לבד. קיים גם סיכוי קטן שיחדרו עמוק מידי ואז "בורח" נוזל של חוט שידרה, מה שיכול לגרום לכאבי ראש וסחרחורות למס' ימים, אך במנוחה, ושתייה מרובה זה חולף. אף טיפול אין לו ערבויות, ומבלי לנסות לא ניתן לדעת, אולם-בסך הכל יש הרבה אנשים ביחוד עם כאבי גב שהרוויחו הקלות ממושכות על ידי ביצוע הזריקות הללו, שבסך הכל הן לרוב די פשוטות ועם סיכוי נמוך ביותר לסיבוכים. עם לוקחים את זה בפרופורציה הנכונה, סך הכל מדובר על זריקה די פשוטה, אומנם לגב, אבל זריקה וזה הכל, אחרי שתעשי זאת תראי שהחששות לא היו מבוססים, ותקוותי שזה באמת יעזור. כל טוב