עצירות

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/08/2008 | 12:37 | מאת: רוחמה

אני סובלת מעצירות קשה מאד בגין נטילה קבועה של מתדון/אדולן. אינני מצליחה להשתחרר ביציאה רק בעזרת כדורים כגון לקסדין לקסיקל לקסטיב בתוספת של 6 כפות פרפין למחרת נטילת התרופות כדי לצאת אני חייבת 2 מיקרולט +חוקני מים האם מישהו סובל מאותה בעיה ויכול לעזור לסובלת מכאבי תופת לפמח ואחרי כל יציאה. הכאבים מתבטאים בכל הגוף,החל ממקום הניתוח בחוט השדרה ועד לקצות האצבעות. תוד ה רוחמה

17/08/2008 | 14:54 | מאת: דניאלה

רוחמה\ שימוש באופיאטים גורם לעצירות וזו תופעת לוואי ידועה שהגוף לא מתרגל אליה עם הזמן, ולכן הדרך היחידה להתמודד איתה היא לנסות למנוע אותה ככל הניתן וכמה שפחות להגיע למצבים של עצירות קשה. ככל שמגיעים לעצירות של יותר ימים וצריכים אז להילחם ביציאה, כך המחיר שמשלמים בכאב גם לפני וגם אחרי, יותר קשה, ולכן המטרה צריכה להיות בטיפול יומיומי קבוע ומונע תוך שאיפה ליציאה סדירה ככל הניתן, אם ע"י שימוש קבוע בלקסדין עם סירופ אבילאק כל יום. חשוב גם לנסות לשנות את הכלכלה בהתאם- לשתות הרבה, למעט במוצרי פחמימה מורכבים- לחם, אורז ,שוקו, תה ולהרבות במוצרי חלב לבן, פרי וירק טריים, סיבים . הרבה פעמים זה לא קל, אבל כל אחד צריך למצוא את הדרך שמתאימה לו, הן תזונתית והן תרופתית, יש מיגוון אפשרויות "טיבעיות" ותרופתיות, רק צריך למצוא את השילוב הנכון, להתמיד בו בצורה מסודרת, ולא כאשר 3 ימים יש עצירות והגיעו מים עד נפש, והמאמצים ישתלמו להם. כל טוב

18/08/2008 | 12:03 | מאת: רוחמה

דניאלה תודה כהרגלך ההסבר הינו ממצה ומסביר. עלי לציין כי אני לוקחת לקסדין+פרפין יום כן ויום לא כי יציאות בשבילי הם טראומטיות לכל הגוף בגלל מצבי העיצבי הקשה שפגע בכל איבר ואיבר. משמע כל שעה וכל היום אני בכאבי תופת וביום של יציאה זה פשוט נורא ובלתי נסבל ואז כל היום אני במיטה דבר המחמיר את מצבי המוטורי שגם כך הינו כמעט בלתי אפשרי עקב הפגיעה הכפולה בחוט השדרה. שלך רוחמהו