דר' יעקב אבלין

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/08/2008 | 17:29 | מאת: ליזי

ממש הופתעתי לקרוא על דר' יעקב אבלין (כנראה) שמכר תרופה לפיברומיאלגיה שאינה מאושרת בארץ. היה כתוב בעיתון: רופא המתמחה בפיברומיאלגיה ויש לו מרפאה בכפר סבא. מישהו יודע האם זה דר' אבלין?? האם מדובר בתרופה "ליריקה"? או באיזו תרופה מדובר??

12/08/2008 | 21:41 | מאת:

שלום רב לך, לא ידוע לי באיזה רופא מדובר וכמו כן איני יודעת איזו תרופה אך ליריקה הינה תרופה המאושרת לשימוש בארץ לכאב עצבי. למרות שאין לזה התוויה כרגע בארץ, רופאים רבים נותנים תרופות כגון ליריקה לטיפול בפיברומיאלגיה. לאחרונה ה-FDA אישר שתי תרופות לשימוש ייעודי בפיברומיאלגיה (סימבלטה וליריקה) אז אני מאמינה שאם נפעיל מספיק לחץ, גם בארץ יוסיפו התוויה זו בשלב כלשהו....

18/08/2008 | 09:30 | מאת: טל

ד"ר יעקב אבלין, מנהל היחידה לפיברומיאלגיה במחלקה הרמאומטולוגית באיכילוב. רופא רציני מאוד. אכן ממליץ על ליריקה שכן מאושרת בישראל.

18/08/2008 | 09:30 | מאת: טל

ד"ר יעקב אבלין, מנהל היחידה לפיברומיאלגיה במחלקה הרמאומטולוגית באיכילוב. רופא רציני מאוד. אכן ממליץ על ליריקה שכן מאושרת בישראל.

18/08/2008 | 18:06 | מאת:

תודה על המידע - עכשיו אני יודעת מי מנהל את המרפאה לפיברו' באיכילוב. לגבי ליריקה - היא מאושרת לשימוש בארץ ורופאים רבים נותנים אותה לטיפול בפיברומיאלגיה אך ההתוויה בארץ כרגע היא לכאב עצבי ולא לפיברומיאלגיה ולכן בסל התרופות, התרופה מסובסדת לסובלים מכאב עצבי. אין זה אומר שאסור לתת את התרופה לבעיות אחרות אך כשאין התוויה, למשל, התרופה לא תיכנס לסל התרופות למטרה זו עד אשר משנים את ההתוויה (וזו מלחמה חשובה בהחלט). אני שומעת על הרבה חולות פיברומיאלגיה הנעזרות בתרופה זו ו/או בתרופות מקבוצת התרופות לטיפול בכאב עצבי וזוכות להקלה כלשהי ובסך הכל, מעבר לעניין הכלכלי - מה שחשוב זה באמת האם התרופה מסייעת או לאו. אני מקווה שבקרוב גם בארץ התרופות לטיפול בכאב עצבי שקיבלו אישור של ה-FDA באמריקה לטיפול בפיברומיאלגיה, יהיו בהתוויה זו בארץ גם כן. הרבה הצלחה, מנדי