כאבים בכתף

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

08/08/2008 | 23:42 | מאת: אורית

לפני כשנתיים וחצי עברתי ניתוח להסרת גידול סרטני משד ימין ( למפקטומי ), בהזדמנות חגיגית זו הוציאו לי 15 בלוטות מבית השחי ( שלא היו נגועות - סוג של טעות... ), מאז אני סובלת מחוסר תחושה בחלק האחורי של הזרוע וכאבים בכתף והצוואר, בעיקר בלילה. לאחרונה הכאב התגבר ואפילו מאוד, בנוסף אני מרגישה זרמים לאורך כל היד והצלעות בצד ימין ואולי אפילו תחושת נימול קלילה בכף היד. ברור שעליי לגשת לרופא ושאלתי לאיזה רופא לגשת: משפחה, אונקולוג, רופא המתחמחה בכאב? ובינתיים האם כדאי לקחת אופטלגין?

10/08/2008 | 13:11 | מאת: דניאלה

אורית שלום רב, להקלת הכאב בהחלט אפשר לנסות לקחת אופטלגין בשלב ראשון. הרופא שיש לפנות אליו בשלב ראשון הוא ללא כל ספק האונקולוג !! אם לאחר ברור ובדיקה גופנית, ימצא שמבחינה אונקולוגית הכל תקין, ונקווה שכך, אפשר יהיה להתמקד בטיפול בכאב בלבד, אך הדבר החשוב הוא לבדוק האם חלילה יש מחלה, הגורמת לכאב ולכן יש להיבדק ראשית אצל מי שמומחה לכך וזה הרופא האונקולוג המטפל, וכמה שיותר מוקדם, יותר טוב. בהצלחה,

12/08/2008 | 21:58 | מאת:

שלום רב לך אורית, שמעתי ממספר נשים אשר עברו למפקטומי אשר פיתחו בעיות של כאבים כרוניים לאחר מכן. כפי שדניאלה כבר המליצה, הצעד הראשון חייב להיות פנייה לאונקולוג שלך ומשם, הוא וודאי ימליץ לך כיצד להמשיך. אנחנו מחזיקים לך אצבעות ואם נוכל לעזור לך במסע (למשל, אם את צריכה המלצה לרופאי כאב באיזור מגורייך), אנחנו כאן לרשותך. מקווה שתזכי להקלה במהירות, מנדי