דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/07/2008 | 12:06 | מאת: נטלי ביוניק

שמי נטלי, אני בת 26 דיילת אויר במקצועי. טרם כניסתי לתפקיד, חברת התעופה ערכה עבורי בדיקות רפואיות שיצאו כולם תקינות, ולכן, אגב התקבלתי לעבודה. אני עובדת בחברה 3 שנים ואני משובצת בדרך כלל בטיסות ארוכות. לפני מספר חודשים, אחרי שחשתי ברע קרי, כאבים בכל הפרקים בגוף ובעיקר בגפיים, ערכו לי בדיקות דם עם התוצאות : anti cardiolipon ascr - 26.6 AB2 Glycoprotein IgG - 8.98 net: 70.6 נאמר לי שחליתי בראומטיזם. האם לדעתכם יש קשר בין הטיסות, נחיתה במדינות קרות וחמות, שינויים טמפרטורה, לחץ וכדומה גרמו לי לחלות במחלה ?

29/07/2008 | 14:17 | מאת: דניאלה

נטלי שלום רב, לפי דברייך הבה ננסה לעשות מעט סדר. ראשית- בדיקות הדם שציינת,קודם כל הדבר הראשון שצריך לוודא, ואיני בטוחה בו, כי בכל מעבדה הערכים שונים, האם 26.6 לגבי אנטיקרדיוליפין, זה בכלל מוגדר כחיובי. במידה והבדיקה אכן נחשבת חיובית, אז צריך להבין שזו בדיקה לא ספציפית, ולא בדיקה ל"דלקת פרקים" בהכרח, אלא מהווה נוכחות של מעין נוגדן בדם המצוי באחוז מסויים של האוכלוסיה, ובשכיחות גבוהה יותר באנשים הסובלים ממחלות מסוימות, ביניהן מחלות כגון דלקות פרקים, מחלות אימונולוגיות, ואף מחלות ממארות, כך שהבדיקה אולי מחשידה לנוכחות בעיה נוספת כללית אחרת בגוף, אך לא עושה אבחנה לכשעצמה.בנוסף, יש אנשים בריאים עם הבדיקה חיובית וללא כל מחלה נוספת. כמו כן, ההגדרה של "ראומטיזם" אינה חופפת לאמירה של "דלקת פרקים". כדי להגדיר דלקת פרקים, צריך מימצאים בבדיקה של דלקת במיפרקים, שכנראה אין לך. זה מאופיין במפרקים נפוחים, אדומים, חמים למגע, קשים לתנועה תחילית-לפעמים לוקח בבוקר יותר משעה עד שיכולים להשתחרר מקישיון וכו'. לחליפין, "ראומטיזם" זה שם ישן לאמר שיש כאבים בפרקים ללא מימצאים בבדיקה=ארתרלגיה. בעבר השתמשו במושג הזה בעיקר לכאבים שתלויים במזג אוויר, אולם זה נכון לגבי סוגי כאב רבים, ובוודאי עבור הגרמיים שבהם, כך שאין בכך יתרון מייצג. זה לא מחלה, זו לא אבחנה, זה בעצם רק תאור של הסימפטום ממנו את סובלת, כשטרם הוגדרה הסיבה לכך. האם הנסיעות, שינויי מזג אוויר אמורים לגרום לכך? עקרונית באדם צעיר ובריא, זה לא אמור לקרות. אני הייתי בודקת לחליפין סיבות עקיפות שקשורות לעבודה- כמו עמידה ממושכת, נשיאת מגשים, האם את הולכם על נעליים טובות, האם היציבה שלך נכונה, אולי התאמת מדרסים תעזור, פעילות גופנית בריאה בשעות הפנאי לחיזוק שרירי גב ובטן ורגליים-לעיתים שינויים קטנים יכולים לחולל שינוי גדול. איני יודעת מי ערך עבורך את הברור והבדיקות עד כה, אך אם זה היה רק במיסגרת של רופא המישפחה, אולי כדאי להתייעץ גם עם ראומטולוג טוב ליתר ביטחון. אם אסכם בקצרה, כרגע לא איבחנו אותך עדיין כחולה בדלקת פרקים או מחלה אחרת, להפך ההתרשמות לפי הכותרת שניתנה היא שהכל בסדר יחסית. לבחירתך ותחושתך, כתלות בהרגשתך וכיצד את מרגישה עם הברור והיחס שקיבלת עד כה, האם את מעוניינת להמתין, לנסות ולהתמודד ע"י ניסיונות עצמאיים כפי שציינתי קודם, או להמשיך ולברר הלאה. כל טוב