כאבים חזקים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

23/07/2008 | 00:21 | מאת: שירה

בעקבות מחלה של נורופיברומה טוזיז אני סובלת מכאבים חזקים בעצבאות מה יכול לעזור לי חוץ מי אוקסיקונטין וטרמדקס.?

23/07/2008 | 13:28 | מאת: דניאלה

שירה שלום רב- לא ציינת על ידי מי את מטופלת בתרופות אלו- האם על ידי רופא מישפחה בלבד? האם על ידי הרופא המיקצועי שעוקב אחרי ה- NF ? בכל אופן, יש מיגוון של תרופות שניתן לנסות ולשלב, אך זה לא המקום למתן המלצות מסוג זה. אם את מטופלת בקביעות אצל נוירולוג, את בהחלט יכולה לנסות ולהתייעץ לגבי שינוי/תוספת של תרופה נוספת . אם לא, אז הכתובת המומלצת היא לפנות להתיעצות לטיפול במירפאת כאב, או בקופת החולים עצמה, או באחד מבתי החולים הסמוכים לאיזור מגורייך. כך תוכלי לקבל יעוץ מרופאים המתמצאים בטיפול בכאבים כרונים מסוגים שונים, ובטוחני שימצא שילוב טיפולי שיוכל להשיג עבורך הקלה נוספת. בהצלחה

23/07/2008 | 18:38 | מאת:

שלום רב לך שירה, בהמשך לדבריה של דניאלה, ברצוני להדגיש שאכן ישנן עוד תרופות שניתן לנסות ויש שילובים שונים היכולים להשפיע ולהקל. למשל, קראתי מחקר שמראה שאוקסיקונטין עובד טוב בשילוב עם גבאפנטין אך זוהי רק דוגמא אחת לאפשרויות העומדות בפנייך, כל עוד ההמלצות תינתנה ע"י רופא מומחה. אינני רופאה ועל כן אינני יכולה לייעץ לגבי תרופות אך גם אילו הייתי, לא הייתי ממליצה לך על תרופות באינטרנט מבלי לבדוק אותך וכו'. הרופא הנכון לטפל בך לדעתי, במיוחד בשל המורכבות לאור המחלה, הינו מומחה לכאב או כאמור נוירולוג, אם את כבר מטופלת אצלו ואת חשה שהוא בקיא בטיפול בכאב. גם רופא משפחה יכול לרשום תרופות אך מומחים לכאב הם אילו המוכשרים להחליט אילו תרופות או טיפולים מתאימים לך בקשר לכאבים, במיוחד לאור מחלת הרקע. אני מאחלת לך שתגיעי לאיזון טוב יותר של הכאב - גם אם לא יצליחו להעלים לך זמנית את הכאב, גם הקלה מסוימת הינה משמעותית. במיוחד בגלל שאת מטופלת בתרופות חזקות יחסית, חשוב במיוחד להיות מטופלת אצל מומחה. מחזיקה לך אצבעות, מנדי