כאבי צווארר קשיםם

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/07/2008 | 03:12 | מאת: דור

שלום! לפני 8 חודש נפלתי על הצוואר ומאז יש לי כאבים מאוד מאוד חזקים שלא עוזבים אותיי בצוואר שכמה.... ערכתי סיטי שבו התגלו 2 בלטי דיסק קטנים ולא רציניים... האם אני יכול לצאת מהצבא באופן זמני בגלל כאבים וחוסר יכולת לתפקד?? אני לא מסוגל לעשות כלום אני 24 שעות במלחמה עם כאבים ושום כדור לא עוזר...

20/07/2008 | 16:03 | מאת: דניאלה

דור שלום, אני חושבת שהשאלה הראשונה שצריך לשאול היא לא האם ניתן להשתחרר מהצבא, אלא מה ניתן לעשות כדי להקל את הכאב ולשפר את ההרגשה בכלל ואת התפקוד היומיומי שלך בחיים הכלליים, ובצבא כעת. יציאה מהצבא הרי בסופו של דבר, לא תפתור דבר, עדיין תישאר כאוב ולא תפקודי, אז אומנם תהיה בבית, ובכל זאת לדעתי כרגע זה לא העיקר,כאמור. אני חושבת שיש להתרכז באיזון טוב יותר של הכאב, וחשוב להבין שלפעמים דברים כאלו לוקחים זמן. עם זאת, חשוב לנסות, למרות הקושי, שלא להשבית את החיים, ביחוד כאדם צעיר, ולעשות את המירב, למרוב הקושי, כן לנסות ולתפקד במסגרת המיגבלות הקיימות.אם טופלת עד כה על ידי רופא מרפאה איזורית בלבד, המלצתי שתבקש ע"י החר"פ הפנייה למרפאת כאב באחד מבתי החולים הגדולים. כך תוכל לקבל טיפול נאות לכאבים. אין כל סיבה לא לקבל טופס 107 למרפאה שכזו. בנוסף להמלצות טיפוליות, יוכלו גם להמליץ מה ניתן וכדאי לך לעשות ומה לא, ובהתאם תוכל לקבל הקלות בבסיס. אני אישית חושבת שכדאי לנסות ולקבל טיפול במסגרת הזו, ולנסות ולהמשיך להתמודד ככל האפשר. כאמור, אם תחליט אחרת, ושכל רצונך הוא כפי ששאלת, רק "לצאת מהצבא" אז זה לא המקום, עלייך לפנות לוועדה רפואית, שתעריך האם מצבך הבריאותי מצדיק הפחתת פרופיל לפרופיל רפואי של שחרור זמני -כתלות בבדיקה, בנתונים, ובפרופילים המתאימים והם אלו שיקבעו. האמת, שמניסיוני בצבא ולפי דבריך- הסיכוי לשחרור רפואי נשמע קלוש, כי אין לך ממש "קייס". תמיד נשאר הצד לשחרור על רקע של אי יכולת להתמודדות ורקע נפשי, אבל צריך לחשוב טוב מאוד לפני שבאמת הולכים לכיוון הזה. כל טוב

20/07/2008 | 16:39 | מאת: דור

הבעיה פה היא לא השירות הצבאי כי אני מאוד רוצה להישאר ביחידה שלי הבעיה היא הטיפול הרפואי והבירוקטיה שיש בצבא! ובמיוחד הרגשה קשה שיש לי משהו שעדין לא איבחנו בגלל שלא בדקו מספיק לעומק וחסכו על בדיקות יקרות כמו mri!! לקח לי 6 חודשים של לבוא לרופא כל יום עם אותה תלונה כדי לערוך בדיקת סיטי ועכשיו אני מחכה עוד חודש לתור אצל אורתופד... ובו זמנית אני צריך לתפקד רגיל עם הכאב ביחידה... הכאב הזה פשוט משתק אותי ומיאש אותי כל פעם מחדש וכל יום זאת מלחמה !! מבן אדם שהיה מתאמן בחדר כושר 4 פעמים בשבוע רץ 3 פעמים בשבוע ומשחק כדורסל נהייתי שבר כלי ממש ! לא מתפקד ומדוכא מהמצב! והצבא מחמיר את כל זה! יש תחושה שהייתי יכול לערוך את כל מה שעישתי עד היום ב8 חודשים בצבא בשבוע באזרחות ולכן אני רוצה לצאת ולא משום סיבה של אי מוטיבציה לשרת!