כאבים כרוניים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

14/07/2008 | 19:20 | מאת: משתגע-או-כבר-משוגע?

יש לי כאבי ראש חזקים כל הזמן כל הזמן, שלפעמים מגיעים לרמת כאב בלתי נסבלת.... אני מתפקד עימם כבר המון זמן, חשבתי שהם נובעים ממקור אלרגי או אאג, אפילו עברתי ניתוח ליישור מחיצה, ללא הועיל. הייתי פעם אחת אצל נוירולוג והוא נתן לי אלטרולט, זה עזר קצת, בבקשה תנו לי עיצות, אין לי כח כבר למשוך כל יום כל יום עם כאבים כאלה שמפריעים לי להרים את הראש להיות מעט מסוחרר ורגיש לאור... בבקשה בבקשה אשמח לכל עיצה

14/07/2008 | 23:25 | מאת: דניאלה

שלום רב, כאבי ראש כרוניים הם בעייה שכיחה. אומנם לעיתים הם יכולים להיות קשורים באמת לבעיות כמו סינוסיטיס למשל, אך פעמים רבות, למרות ברורים מקיפים, לא מוצאים סיבה ממשית לכאב, וכל שניתן לעשות הוא להתמודד איתו טיפולית, לרוב על ידי טיפולים תרופתיים ולפעמים בשילוב עם אחרים. אלטרול היא תרופה שלפעמים יכולה לסייע, אם כי יש להבין כי לא תמיד התרופה הראשונה שניתנת עוזרת, או עוזרת די. המלצתי בשלב הראשון, אם אכן כבר היית אצל נוירולוג שנתן לך טיפול תרופתי, לדעתי, הדבר ההגיוני הוא לחזור אל הנוירולוג שנתן את האלטרול, ולדווח לו לגבי ההשפעה של התרופה, שאינה מספקת, ולהתייעץ עימו לגבי טיפול תרופתי חלופי. במידה ולא יציע לי אפשרות אחרת או תרגיש שאינו מתיחס מאיזו סיבה לתלונות הללו כפי שהיית מצפה, תמיד יש אפשרות לפנות למרפאת כאב ולנסות להתיעץ איתם. אולם, בטיפול בכאב יש חשיבות להמשכיות ולטיפול אצל מטפל אחד אם ניתן בהתמדה, כך שאם הנוירולוג הוא רציני וטוב, ומשום שכאבי ראש מטופלים על ידי נוירולוגים וכבר התחלת טיפול אצלו, הייתי בכל זאת שוקלת להמשיך אצל אותו אדם, כמובן תלוי באם אתה מרגיש בנוח איתו ועם היחס והטיפול שהוא נתן לך. לפני סיום, חשוב להדגיש שכיום יש מגוון תרופות לטיפול בכאבי ראש, נכון שלעיתים עד שמוצאים את הטיפול המתאים לכל אדם הדרך עשויה להיות מעט ארוכה ומפותלת ודורשת סבלנות, וגם לא תמיד התרופות מעלימות את הכאב כלא היה, אך בהחלט מסוגלות להפחיתו, כך בסופו של דבר עם המטפל הנכון, ושיתוף הפעולה, הסיכויים טובים שתגיע להקלה מהסבל הנוכחי ואיכות חייך ותפקודך ישתפרו. כל טוב .

20/07/2008 | 18:37 | מאת: אסף

מניסיון מר כמו שלך, גם אני סובל מכאבי ראש כרונים שמופיעים רק בצד אחד ומתחזקים ועברתי אינספור ניורולוגים ורופאי אף אוזן גרון אך לבסוף התברר שדלקת בצוואר גורמת לכל הכאבים, אני מאוד ממליץ לך לבדוק את אזור הצוואר אצל אורתופד.

22/07/2008 | 14:51 | מאת:

שלום רב למשתגע ולאסף, הרגע כתבתי לכם הודעה ארוכה ומפורטת אך אנסה לשחזר ככל שאוכל: בהמשך לדבריה של דניאלה, כאבי ראש יכולים כאמור לנבוע מכל מיני סיבות והרבה מאוד פעמים לא מוצאים את הסיבה. עם זאת, לא מסתפקים בכך שלא מובן מדוע יש כאב אלא בשלב הזה, צריך להתמקד בטיפול בכאב - להקל על האדם ולאפשר לו לתפקד טוב יותר. בטיפול בכאבי ראש ומיגרנות נוטים היום לתת טיפול קבוע שמטרתו לצמצם את עצמת ותכיפות הכאבים ובמידת הצורך, נותנים גם טיפול להתקפים עצמם. אלטרולט למשל הינה תרופת מנע שלוקחים באופן קבוע ולא רק כשיש כאבים. אני בעצמי סובלת מכאבי ראש ומיגרנות ואני יודעת כמה קשה לתפקד כאשר יש כאבי ראש. מסיבה זו, חשוב מאוד לגשת לקבל טיפול כי דווקא בתחום זה, יש לא מעט טיפולים שמטרתם להקל. לא בהכרח ניתן להעלים את הכאבים אך יש סיכוי טוב שאפשר להקל עליכם וזו צריכה להיות המטרה. לגבי רופאים: משתגע- אם כבר התחלת טיפול אצל נוירולוג שמבין בטיפול בכאב ויש לך עימו תקשורת טובה, כדאי להמשיך עימו כי הטיפול בכאב הינו תהליך היכול לקחת זמן ואינו עניין של פגישה אחת או שתיים עם הרופא. גם מומחה הכאב הטוב ביותר בעולם לא יצליח בהכרח למצוא את "הסוס המנצח" בהתחלה כי אנשים מגיבים שונה לתרופות שונות, גם עם הבעיה זהה ולכן, צריך להתמיד בטיפול ולתת לטיפולים המוצעים הזדמנות אמיתית. ברגע שמתחילים טיפול תרופתי מאוד חשוב לקחת את התרופות בדיוק כפי שהרופא הסביר ולא להחליט לבד שמפסיקים תרופה או שלוקחים רק חלק וכו' משום שהרבה מן התרופות הללו יכולות לגרום לתופעות לוואי קשות אם מפסיקים אותם בבת אחת. לידיעתכם, ישנם נוירולוגים אשר מתמחים באופן ייחודי בטיפול בכאבי ראש (למשל ד"ר אמנון מוסק באיכילוב, פרופ' אריה קוריצקי בביילינסון וד"ר ירון ריבר בבני ציון)ויש גם מרפאת כאב בתוך המחלקה לאבחון פה ולסת בהדסה- מרפאת כאב פה ולסת שבה מתמחים בטיפול בכאבי ראש, פנים ולסת. החשוב ביותר הוא למצוא מומחה שיש לכם תקשורת טובה עימו ואשר מבין בטיפול בכאב כי כאמור, ישנם אופציות טיפוליות שונות בתחום כאבי הראש. לפעמים, הבעיה מוחמרת ע"י תרופות בעצמן - אם לוקחים יותר מדי תרופות כמו אופטלגין, אקמול, רוקל וכן כדורים שנועדו לטיפול בכאבי ראש, זה יכול לגרום להחמרת הכאבים בצורה משמעותית ולכן, חשוב במיוחד לקבל את הטיפול הנכון במינון הנכון! המון הצלחה לשניכם ותחזיקו מעמד -ותזכרו שאנחנו איתכם.....