טרגימינל נאורלגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/07/2008 | 13:34 | מאת: פינטו חנניה

שלום אני מזה 4 שנים סובל מכאב פנים כרוני ןמטופל על ידי טריל והיום הוא פחןת משפיע האם הזרקת גליצרול שזו פרוצידורה ניתוחית מוכרת על ידי משרד הבריאןת

11/07/2008 | 18:55 | מאת: דניאלה

מר פינטו, שלום רב, האמת שאיני יודעת לתת לך תשובה לשאלתך, אך אני בטוחה שהרופא המטפל בך וזה שאמור לבצע את הפעולה יכול לברר זאת ולתת מענה. עם זאת, יש לזכור כי מדובר בפעולה ניתוחית הרסנית, וככזו היא עשויה להיות בילתי הפיכה ובעלת נזקים. נכון, שלעיתים יש דיווחים על תועלת בפעולות הללו אולם כיום הנטייה לביצוע של פעולות הרסניות של עצבים הולכת ופוחתת ונשארת למצבים בהם אין כל אפשרויות טיפוליות אחרות. בתור אדם שטופל על ידי טריל בלבד, חשוב כי תדע כי בשנים האחרונות נכנסו לסל התרופות מגוון תרופות נוספות בעלות יעילות בהחלט לא רעה לכאבי פנים וכאבים עיצביים אחרים בעלי אותו האופי מהם אתה סובל. לדעתי, לפני שהייתי שוקלת ביצוע פעולה בילתי הפיכה, ולמרות הרצון לפעמים לבצע פעולה שכזו, שאולי תפתור את כל צרותינו ומכאובינו, חשוב לזכור כי בפעמים רבות, פעולות ניתוחיות ודומיהן, לא מביאות מזור מלא לכאב ואף עשויות פעמים לא מעטות להחמירו, ולכן מוטב לשמור זאת כאשר מוצו הדרכים השמרניות, וכאמור, ניסיון של תרופה אחת, אינו מהווה מיצוי של הטיפול השמרני. עצתי הצנועה להתייעץ עם רופא כאב טוב, רצוי בעל רקע בטיפול בכאבי פנים. אם אינך מטופל באופן סדיר במרפאת כאב טובה, אז בהחלט זה הזמן לפנות לאחת מהן, ובטוחני שיוכלו להציע לך תרופות חלופיות לטריל, שיתכן ותוכלנה להשיג עבורך הקלה, לפני שתחליט על ביצוע טיפול פולשני.כמובן, שזוהי רק חוות דעתי. בהצלחה בכל דרך שתחליט לפסוע.

13/07/2008 | 14:51 | מאת:

שלום רב לך חנניה, בהמשך לדבריה של דניאלה, אני רוצה להמליץ לך כאמור לפנות למומחה כאב. יש אף מקומות בהם מתמחים בטיפול בכאבי פנים. לדוג' בבית חולים הדסה עין כרם יש בתוך המרפאה לאבחון פה ולסת יש מרפאת כאב פה ולסת. בנוסף, יש מומחים לכאבי ראש אשר מתמחים גם כן בטיפול בכאבי פנים. אין ספק שיש המון עוד טיפולי מגוונים לטיפול בכאבים מן הסוג שאתה מתאר וגם אני במקומך הייתי חושבת הרבה לפני מחשבה על פתרון ניתוחי מן הסוג שתיארת. לפעמים, מחליטים לתת טיפול מונע שנוטלים באופן יומיומי ומטרת הטיפול זה להפחית את עצמת הכאב ותכיפות ההתקפות אך יש עוד דרכים לטפל. חשוב לדעת במידה ותפנה לרופא כאב שזה יכול לקחת זמן עד שמוצאים את הטיפול הנכון. אין זה נובע מרמת הרופאים אלא מאופי הטיפול בכאב שהינו אישי ומותאם לכל אדם - שני אנשים עם אותה בעיה יכולים להגיב לתרופות שונות לחלוטין. חבל לדעתי האישית, לעבור ישר לפתרון ניתוחי כאשר יש תרופות וטיפולים שונים שלא ניסית שאולי יקלו עלייך. הסיכון בניתוחים מן הסוג הזה הינו שזה יכול לעורר מעגל חדש של כאבים. בכל אופן, גם אם תבחר ללכת לניתוח, הייתי מתייעצת עם מומחה בתחום הכאב לפני קבלת החלטה שיכולה להיות הרת גורל. המון הצלחה, מנדי