ניסיתי את ליריקה של פייזר שלא השפיע על הכאבים כלל

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/06/2008 | 17:05 | מאת: דורית

יש ברכיבים של הכדור הזה חומר מסרטן יריב היקר באמת לא הפסדת וזה לא מועיל כלל גם לא טרמדקס ולא אוקסיקונטין בקיצור כלום לא משפיע עליי- זה רק פוגע בכבד

29/06/2008 | 18:39 | מאת: יפית

אני עכשיו היתחלתי מינון התחלתי של ליריקה 75 מ"ג ואני אמרוה להגיע בסוף עד כ-300 מ"ג ליום. מאיפה את יודעת שיש בזה חומר מסרטן???? והאם היו לך תופעות לוואי מזה???

30/06/2008 | 13:43 | מאת:

שלום רב, נמסר לי ממקור אמין שאין בתרופה זו כל חומר מסרטן אך אני מנסה להשיג עוד רופא בשביל לוודא באופן וודאי. מעבר לזה ברצוני להדגיש שלגבי כל תרופה לא ניתן לקבוע באופן וודאי שהיא לא עוזרת לכולם, רק בגלל שהיא לא עוזרת לחלק מהאנשים- במיוחד כשמדובר בתרופות לטיפול בכאב כיוון שזה טיפול מאוד אינדבידואלי ואנשים מגיבים מאוד שונה לתרופות, גם אם יש להם אותה בעיה. לגבי כל תרופה לטיפול בכאב - יש אנשים שהתרופה עוזרת להם המון, יש אנשים שזה מקל במקצת ויש אנשים שהתרופה אינה עוזרת בכלל. בנוסף, לא מעט פעמים הטיפול אינו מצליח בגלל שלא ניתן מינון מספק או שהתרופה הופסקה בצורה לא נכונה או שהתרופה לא נוסתה מספיק זמן וכו' (ואיני מדברת על מקרים שבהם מדובר בתופעות לוואי שדורשות הפסקת טיפול בתיאום עם הרופא המטפל). . התרופות לטיפול בכאב עצבי כגון ליריקה, סימבלטה וגבאפנטין הן תרופות שלוקח זמן עד שמרגישים את ההשפעה שלה והם אינם פועלות כמו תרופות רגילות לשיכוך כאב- לא לוקחים אותם מתי שכואב אלא בזמנים קבועים. התרופות הללו מקלות על חלק מהחולים אך כאמור, אין דבר כזה שתרופה עוזרת לכולם וכמובן שגם ליריקה אינה תרופת קסם. לגבי תופעות לוואי של ליריקה - חשוב לקרוא את הנייר המצורף לתרופה אך מספר אנשים דיווחו שהם סבלו מבצקת בעקבות התרופה וחלק דיווחו שבהתחלה הם חשו סחרחורות וחולשה אך לכמעט כולם זה עבר כשהגוף התרגל לתרופה. מעבר לזה, כאמור כדאי לקרוא את רשימת תופעות הלוואי המופיע בהנחיות המצורפות לתרופה. חשוב שתדעי שאת לא תרגישי כל שינוי מהשימוש בתרופה בהתחלה כי לוקח לפחות שבוע עד שמרגישים השפעה. לפעמים יש אנשים שלא מרגישים הטבה עם מינון נמוך אך מרגישים הטבה עם מינון גבוה יותר. מינון המקסימום הינו 600 מ"ג אך מאוד חשוב לדעת שזו תרופה שאסור לשנות את המינון לבד וגם אסור להפסיק את התרופה לבד כי יש דרך שבה צריך להפסיק את התרופה. הלוואי שתרגישי הקלה בקרוב, מנדי

01/07/2008 | 23:05 | מאת: יריב

כבר יש לי סרטן..!!! חחחחח (סתם הומור שחור שלי..חחחחחחחחח) האמת,שמאז שאני מקבל את הליריקה אני בהחלט מרגיש שינוי,ועכשיו יותר משום מה (קודם לקחתי 4 כדורים של 75מג' ביום,היום 2 של 150מג'..זה משנה?) אז כן,זה עוזר,אמנם ממש רחוק ממה שדימיינתי/ציפיתי אבל לפחות לא כואב.!! אין את תחושת הצריבה,"החתכים" העיקצוצים ברגליים..במקום הזה הרגל כאילו "נעטפת" לה במין "גרב" דימיונית וכאילו "משתקת" או יותר נכון,אצלי,משאירה את תחושת ההירדמות ברגליים..אבל זה עדיף לי ככה,אמנם יש תחושת "רדימות" ברגליים,אבל ללא כל התופעות הנ"ל שציינתי...!! שמבחינתי זה + מאוד גדול ב"איכות החיים" שלי..!!.. (ואגב..אני חבר בקופ"ח כללית..) נ.ב תיארתי את ההשפעה של התרופה עלי בלבד!! רק ממה שאני הרגשתי..!! לא "ששמעתי".. וניסיתי לתאר עד כמה שיכולתי את ההשפעה,כי אני מניח שכמוני יש עוד אנשים שמשתמשים בתרופה הזו,והיו מאוד רוצים מאוד לדעת אם "תכלס הליריקה עוזרת"...!! :)) ושיהיה לכווווווולנו רק טוב...!!! :))