הצילו בבקשה מי שמבין

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/06/2008 | 21:36 | מאת: שרין

עברתי חודש שעבר 2 ניתוחי גב לפני כן לעולם לא היו לי כאביברגליים אכשיו כף רגלי השמאלי נחלשה לגמרי אני עובדת עם פיזיוטרפיסית כל יום ובנוסף לזה גם איבדתי תחושה מסויימת בכף רגל שמאל. הבעיה שבימים האחרונים התחושות לאט לאט חוזרות אך אני סובלת מכאבי תופת אני בוכה כמו תינוקת אני מבינה שזה כאבים עיצבים השאלה אם יש מה לעשות נגד זה כי אני כבר לא יודעת עם עדיף היה לחיות עם הכאב גב שהרס לי החיים תודה מראש הסובלת

11/06/2008 | 14:38 | מאת: דניאלה

שרין שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת עוברת, ואני מקווה שלפחות הניתוח מבחינת כאבי הגב ישיג/השיג את מטרתו. לפי מה שאת מתארת נשמע שקרוב לוודאי שבמהלך הניתוח נגרמה פגיעה חלקית לעצבים ולכן החולשה והפרעות התחושה הזמניות שאת חווה משמאל, ולמרות הכאבים החזקים ובוודאי הלא נעימים שיש כעת, במידה מסוימת העובדה שהם משולבים עם התאוששות נוירולוגית וחזרת תנועה ותחושה של האיזורים הללו, יש בכך להתעודד, כי כנראה שזה מעיד על התאוששות והתעוררות של המערכת- בדומה לרגל שנרדמת וכאשר היא מתעוררת יש שלב של עיקצוצים שיכולים להיות מכאיבים ולא נעימים, אך בעצם אם לשים לרגע את הסבל והכאב בצד, הרי שאם ניתן להתרכז בחיובי שבכך ולא בשלילי. איני אומרת חלילה שיש להתייסר עם הכאב, ובהחט כדאי לנסות לקבל עזרה למכאובים אלו, אם על ידי הרופא המנתח, רופא המשפחה או אם אינם נותנים סיוע מספק, ניתן לפנות לסיוע של רופא כאב ולהתייעץ איתם, בכל מקרה, קיים סיכוי טוב שהכאבים הללו יהיו זמניים, ומהווים שלבי החלמה, וכמו שיש להתמודד עם מכאובים מסוימים לאחר ניתוח בתהליכי השיקום, כנראה שמעבר לכאבי החתך והתפרים נגזר עלייך להתמודד לתקופה מסוימת גם עם זה, אך בתקווה, שבתומו של תהליך, הכאבים הללו יפוגו, וגם תצליחי לשקם חזרה את הכוח והתחושה של הרגל מחדש, ותצאי מורווחת מכל הכיוונים, אפילו אם זה יקח מעט יותר זמן ממה שזה נראה לך מלכתחילה. לפעמים כשאנו נכנסים לנתוח יש תחושה שלאחריו הכל יפתר וכל המכאובים יעלמו כלא היו, לצערינו לא כך הוא, וגם לניתוחים המוצלחים ביותר, יש זמן החלמה ,שיקום והתאוששות המצריכים גם הם התמודדות עם כאב, עבודה ומאמץ. כרגע לא ניתן כבר להתחרט על הבחירה שעשית,רק להפיק ממנה את המירב, והלוואי שכך יהיה, וזה מוקדם מידי כדי להתייאש, כי בהחלט יתכן שהדברים יסתדרו והכאב ישתפר. שרין, המשיכי במאמצייך, מיצאי כתובת מתאימה (רופא כאב, רופא משפחה...)שתוכל בינתיים להקל את הכאבים , ואל נא אימרי נואש. כל טוב .

11/06/2008 | 14:55 | מאת: שרין

דניאלה את ממש חמודה ותודה על המילים החמות אין ספק שאני מאושרת מההחלמה האמנם קשה ושאני בדרך הנכונה. אני מתחילה ממחר לקחת כדורים שמטרתם להפחית כאבים מהסוג הזה שוב תודה לך ותודה גם דליה

17/06/2008 | 12:09 | מאת: רוחמה

היי שרין כבובלת כרונית מהבעיה שתארת אודה לך אם תספרי לי מה הכדור שהומלץ בפניך שלך רוחמה

22/06/2008 | 19:00 | מאת:

הי שרין יקרה, כבר קיבלת דברי חכמה רבים מדניאלה ולא אחזור על מה שנאמר - אני מבינה מנימת קולך שאת כבר מרגישה קצת יותר בשליטה במצב ואת מקבלת כרגע טיפול לכאב. זה בהחלט מפחיד להיות אחרי ניתוח ולסבול יותר מלפני כן אך כאמור, זה לא נדיר שכואב יותר בתקופת ההתאוששות מאשר לפני הניתוח. מה שחשוב זה שתקבלי טיפול רציני לכאבים מכיוון שהם הבעיה המרכזית כרגע והכי חשוב להקל עלייך עד כמה שאפשר. אחד הדברים החשובים לזכור זה לקחת את הכדורים לפני שהכאב מגיע לשלב של בלתי נסבל - המחקרים מראים שכדורים משפיעים הרבה יותר טוב אם לוקחים את הטיפול כשהתקפת הכאב מתחילה ולפני שהכאב מגיע קרוב לשיא. הרעיון הוא לנסות להיות במצב מאוזן כל הזמן עד כמה שניתן ולהימנע מ"פיקים", ולכן, חשוב לקחת את התרופות בזמן. זה מפתיע עד כמה שהדבר הזה עושה הבדל משמעותי בהשפעת הכדורים. איזה כדורים את מקבלת כרגע? כל הכבוד לך שאת עובדת עם פיזיוטרפיסטים למרות הכאבים - זה ממש חשוב. אולי כדאי לך לקחת כדורים לכאב לפני שאת מתחילה טיפול פיזיורטפי וכך, יהיה לך טיפול פחות כאב. כמו כן, תזכרי שאת מכירה את הגוף שלך יותר מכל אדם אחר ולכן, אם את מרגישה שמשהו מחמיר את הכאבים וכו' - חשוב להגיד למטפלים. תסמכי על עצמך! אם תרצי לשוחח, את יכולה להתקשר אלי ל 0547233073 אנחנו בכל אופן כאן בשבילך ומבינים את שעובר עלייך ורק מקווים שכל יום יביא עימו שיפור, אפילו קטנטן, ברמת הכאב. תחזיקי מעמד, מנדי