פענוח בבקשה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/06/2008 | 17:27 | מאת: לביא

שלום!! אבקש לשאול: הנני מופנה לרופא מומחה ורופא המשפחה כותב בהפנייה כך: suspected cooley booga syndrome אודה לכם על ההסבר תודה מראש לביא

06/06/2008 | 00:22 | מאת: דניאלה

לביא ,ל"אבחנה" שהרופא שלך כתב, זו לא בעצם ממש מחלה או אבחנה אלא לכאורה מצב תאורי של כאבים כלליים בכל הגוף, לרוב מסיבה לא ברורה, וזו כאילו אמירה כללית. בעצם היה יותר נכון לכתוב, שאני מניחה שזה חלק מהתלונות לפי הסיכום :" שהנ"ל מתלונן על כאבים בחלקים שונים/ב..." ולא להתייחס כאילו זו אבחנה חשודה, כי זה לא מצב שניתן לאשר או לשלול, או מושג שניתן למצוא בספרים כאבחנה פורמלית. בהערת ביניים,ואני מקווה שלא תיפגע או תכעס שאני מעלה שאלות אלו, אך תהיתי, ביחוד לאור ניסוח "יחודי" זה בהפנייה, האם יש לך מערכת יחסים טובה עם רופא המשפחה שלך? האם קיימת תחושה שהוא מאמין לתלונותיך או מבטל אותן? בכל מקרה אני מקווה שהרופא שאליו תגיע יבצע הערכה מקצועית ואישית,ובעיקר כנה, אוביקטיבית ולא שיפוטית וכך תזכה לטיפול שמגיע לך. כל טוב.

06/06/2008 | 12:07 | מאת: לביא

שלום דניאלה!! תודה רבה על העזרה. האם ניתן לומר במילים פשוטות כי רופא המשפחה חושד כי " הכל הצגות מבחינתי" ואם זה הפרוש הפשוט, מה ניתן לעשות? אמרת נכון כי בכל פגישה ואפילו שאני מראה לו מכתב מרופא מומחה על איבחון מסויים תמיד הוא רומז שהכל בראש. אנא מה ניתן לעשות עם אותו רופא? לכל מקום שאני הולך הוא כבר מעדכן בטלפון את תחושתו, ומוריד לכולם את הרצון לבדוק ולטפל. בבקשה עזרתך