עצה לסבא של יוסי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

31/05/2008 | 19:08 | מאת: דבי

שלום יוסי! יש עצה לקרר את האצבע עם קוביות קרח כעשרים דקות ואחרי זה לחמם עם בקבוק מים חמים ךעשות את זה לסרוגין כמה פעמים ביום, אני עושה את שיש לי כאבים בכל מיני מקומות וזה ממש עוזר, תנסו אין מה להפסיד. בהצלחה דבי

01/06/2008 | 00:15 | מאת: דניאלה

שלום רב, בהמשך לדבריה של דבי, והערה כללית בנושא חימום-קרור, מטופלים רבים משתמשים בשיטות של חמום ו/או קרור להקלה על מכאובים. פרט לעובדה שבעת חבלה חדה ידוע כי קרור בשעות הראשונות חיוני, לא ניתן להגדיר כללים ברורים מה עוזר ומתי, אפילו לגבי האם במצבי דלקת טוב לחמם או לקרר אפשר להתווכח. לרוב מקובל שאם יש איזור כאוב ולמטופל מסויים פעולה של חימום או קירור מטיבה עימו, הרי שבדרך כלל אין מניעה לכך. עם זאת, פרט במצבים של כאב עצבי, מעבר בו-זמני מחום לקור או להפך, אינו מומלץ. כאבי שרירים, כאבים גרמיים, כאבים ממקור דלקתי, בוודאי אלו המושפעים על רקע כלי דם,כל אלו משתנים (לטוב או לרע) בשינויי טמפרטורה, ולכן ראשית יש לשים לב כאשר משתמשים בה לטיפול בכאב, ובמיוחד כאשר השימוש הוא לסירוגין דבר שעשוי להעלים השפעה מיטיבה או אף לגרום להתלקחות. חשוב לשים לב האם ההקלה היא ממושכת או נמשכת רק בזמן החימום/קרור. האם לאחר השימוש בשיטה יש הקלה לשעות רבות או חלילה תוך פרק זמן קצר החמרה מחודשת או אף גרוע מכך ?! אם טכניקה זו עובדת עבורכם- אשראי וטוב לכם, ובהצלחה. אך כמו שכדור או תרופה חדשה תבדקו האם יש להם תופעות לאחר הנטילה והאם משיגים את מטרותיהם כך יש להתייחס לכל טיפול וטיפול, אפילו אם זה רק חימום או קירור. בתודה על כל רעיון שעשוי להקל, ולימים טובים יותר לכולם