כאב בלתי נסבל באצבע

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

29/05/2008 | 18:55 | מאת: יוסי

לאבי (בן 85) יש כאב בלתי נסבל ובלתי ניתן להסבר באצבע שניה מימין ברגל שמאל הכאבים הם אך ורק בלילה בזמן שינה ובישיבה (כאבי דקירות) כשיש כאב הוא מורח בקרם שמרגיע מעט (הכאב מעיר אותו מהשינה כמעט כל לילה) עד היום: נעשה דיקור ולא עזר, כירורג חדר וחתך את הציפורן לא עזר משחות לא עוזרות רק מרגיעות לזמן מועט מומחה לכף רגל ד"ר קרפ המליץ ללכת לניאורולוג אך רופאת קופ"ח אמרה שלא צריך ונתנה כדורים שלא עוזרים בעבר היה אצל פרופסור לרפואת עור ולא עזר פדיאטור לא עזר. בקצרה איכות החיים שלו בגילו מופרעת קשות בגלל בעיה זו האם מישהו יכול להמליץ על רופא באיזור המרכז שיכול לתת אבחנה ולטפל. כפי שציינתי עברנו הרבה רופאים . ואני לא מאמים שבעידן שלנו אין פתרונות רפואיים תודה יוסי

31/05/2008 | 23:59 | מאת: דניאלה

יוסי שלום רב, לא ציינת איזה ברור בוצע על מנת להבין את מקור הכאב של סבך, פרט לאותה התיחסות כאילו הכאב קשור לבעיה החיצונית של הציפורן, אשר קרוב לוודאי שלא זו הסיבה. האם בוצעו אי אלו צילומים מכוונים של האצבע ו/או כף הרגל? האם הודגמו שינויים בצילום באיזור האצבע- שינויים ניווניים? דורבן? שינויים ברקמות הרכות המחשידות לתהליך דלקתי? אחר? האם ניתן טיפול מקומי למשל ע"י אולטרסאונד? אם לא בוצע ברור אורטופדי / ראומטולוגי מקומי ראשוני לפחות, ממליצה את זאת להשלים. אם הוא אחרי השלב הזה, אז כל מה שחשוב הוא הטיפול בכאב, ואז כבר לא משנה להתמקד יותר בבדיקות נוספות אלא בהקלת הסבל, ביחוד הלילי, ולכן יש לפנות לרופא במרפאת כאב, אם בקופת חולים או בבית חולים בסמוך לביתכם. מרפאת כאב נותנת מענה לכל כאב שהוא, ללא קשר למקורו, וזה מה שחשוב. כל טוב.