סיבי עצב דקים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/05/2008 | 22:09 | מאת: ליה

שלום רב, קרוב ל 4 שנים אני סובלת מנימלולים בגפיים, תחושת צריבה בידיים וברגליים( כאילו העור מאד יבש ומתוח) ואפילו המגע של המכנסיים מציק לי- חשוב לציין שהתלונות לא מפריעות לי לתפקוד, אלא רק מאד מציקות, מלחיצות ופוגעות לי באיכות חיים.- אני בת 34 אם ל 2 ילדים. עברתי המון בדיקות כולל mri מוח ( לפני כ 3 שנים), mri עמוד שדרה צווארי( לפני כחודש), emg ידיים ורגליים והכל תקין. הנוירולוגית שלחה אותי לביופסיית עור של סיבי עצבים דקים והתוצאות הינם: epidermis AND epidermal dermal junction: moderate reduction of small nerve fiber innervation sweat gland: moderate reduction of small nerve fiber innervation blood vessels: moderate reduction of small nerve fiber innervation dermal large nerve bundles: reduced axonal density diagnosis: moderate reduction of small nerve fiber innervation האם זה יכול לתת הסבר לכל התחושות שלי, האם מדובר על נוירופטיה? משום מה היתה לי תחושה שהנוירולוגית לא ממש הבינה/ התייחסה לתוצאות הבדיקה ? אשמח לעזרה ודרכים להקלה, בריאות ליה

20/05/2008 | 11:04 | מאת: דניאלה

ליה שלום רב, לפי הביופסיה נראה שיש פגיעה כלשהי בעצבים הקטנים. בהחלט יכול להיות שזה מסביר את תלונותיך. צריך להבין שגם אם הבדיקה היתה תקינה ועל אחת כמה וכמה שאם היא לא תקינה, בשני המיקרים אין סיבה שזה "יציק" לך ויפגע באיכות חייך. יש כיום מיגוון תרופות וטיפולים שיכולים להקל תחושות ותלונות אלו. נכון, קרוב לוודאי שזה לא יעלם, וקרוב לוודאי שגם לא תדעי מדוע זה קרה או מה הסיבה לבעיה הזו, אפילו אם תמשיכי ותשלימי ברור נוסף בכיוון פנימי- בדעיקות דם, ברור אימונולוגי, ברור אנדוקריני וכו'. איני אומרת שלא צריך לשלול ולוודא שאין בעיות במערכות הללו, רק שהסיכוי למצוא משהו לא רב, וגם אם הכל "בסדר" בשלב הזה, ובמיוחד כשיש" הוכחה" שיש פגיעה כלשהי עיצבית, הגיע הזמן להתחיל ולדאוג לרווחתך. הכתובת היא לפנות למרפאת כאב באחד מבתי החולים הקרובים לאיזור מגורייך. שם תוכלי למצוא צוות שמיומן ומנוסה בטיפול במיגוון מצבים כאלו, ותזכי לטיפול שיוכל להקל עלייך גם גופנית וגם לתמוך בך נפשית כיצד להתמודד עם הקשיים הצפויים במהלך ההתמודדות עם תסמינים "מציקים" וכרוניים אלו. כל טוב ולחיים טובים יותר, דניאלה