למנדי ודניאלה { crps} בברך, ותסמינים בכף הרגל

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

15/05/2008 | 01:37 | מאת: ירון לוי

בס"ד ערב טוב לכן!!! את הסיפור שלי הינכן כבר מכירות. בכל זאת אבקש לשאול: אני עם CRPS בברך ימין כ- 4 שנים. הברך ננעלה לפני שלוש שנים. דלדול קשה בשוק ובירך. באין ברירה נותחתי ויישרו את הרגל כמעט יישור מלא. גובסתי למשך שבועיים, אך כבר שלושה ימים לאחר הניתוח, הברך התנפחה, כמעט והגבס נסדק. ובנוסף מאז נפיחות בכף הרגל, המשתנה מעת לעת, אך כאבים קשים. כלאחר הורדת הגבס הברך ננעלה שוב ממש בעת הורדתו. כיום הכברך נותרה נעולה, משתמש בסד לכל הרגל + צירים. מס' רופאים ששאלתי הינם תמימי דעים כי אל לי לבצע ניתוח נוסף בברך, לא לנסות ליישרה, ולא לנסות החלפת מפרק.{ישנה גם התרככות סחוס+שבר בפיקה} שאלות חשובות: 1. על פי הניסיון הרב שרכשתן, האם אכן אין ברירה ולהשאיר כך את הברך? 2. הנפיחות והכאבים בכף הרגל, האם זו תוצאה של ה- CRPS? 3. האם כף הרגל השמוטה, הינה עקב הפגיעה השורשית כרונית ב- L5-S1 או שילוב של שניהם? 4. תופעה של נשירת שיער ברגליים, שלא היתה בעבר, מוכרת לכן? בנוסף הבטחתי עדכון לגבי האלקטרודות שהושתלו בי: יש לציין כי תחושת הג'קוזי בעוצמה שהינן נותנות, טובה. לגבי הכאבים, עדיין לא ניתן לומר כי ישנו שינוי מהותי, אני בוחן אותן בכל מיני מצבים, וכן שמתי לב כי בזמן הישיבה בכסא גלגלים, יותר קל לי להאריך את זמן הישיבה, מה שלא יכולתי לפני ההשתלה. כמובן אני אופטימי, נותן להן עוד ימי חסד, ומקווה שיעילותן תגבר. והכי חשוב: רק לחיי..................ך ועוד איך. תודתי מראש על תשובתכן ירון לוי, מפרגן לכן.

15/05/2008 | 18:07 | מאת: דניאלה

ירון שלום רב, לשאלותיך: 1 .בנוכחות CRPS התערבויות ניתוחיות באיזור הפגוע לרוב מחמירות את הנזק העיצבי ואת הכאב וממש לא מומלצות. יכול להיות האוטופד המוכשר ביותר שיבצע את ניתוח החלפת הברך המצוין ביותר מהבחינה הטכנית, אך מירב הסיכויים שללא קשר למצב המיפרק והניתוח מצב הכאב אחרי הניתוח והמחלה יחמירו כולל סיכוי שאיזורים שטרם נפגעו לאחר החתך בעור למשל מישנית לגירוי יפגעו בהמשך, ולדעתי הסיכון לא מוצדק. 2. גם השינויים בכף הרגל ובוודאי נשירת השיער בהחלט יכולים להוות חלק מתסמיני ה- CRPS. מבחינת תשעורת יכולים להיות שני המצבים- תשעורת יתר או חסר בשיער. לגבי כף הרגל-השינויים בגוון והכאב יכולים להוות החמרה כלפי מטה שזה דבר שקורה ומאפיין את התסמונת ומגדיר אותה- יציאת הכאב מאיזור הפגיעה. תמיד יכול להיות שהכאב והשינוי שם הוא מישני לתנוחה לא אופטימלית, תת תפקוד וכו'. 3. כף רגל שמוטה- יכולה להיות קשורה לנזק בעמוד השידרה. לא סביר שזה קשור יהיה ל-CRPS. הפגיעה היא תחושתית ונזק מוטורי לא מקובל כל טוב.