ניתוח עמוד השדרה לטיפול בליסטרזיס ניוונית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

14/05/2008 | 16:15 | מאת: כרמית

שלום רב, אשמח לקבל המלצות על מומחה לניתוח עמוד שדרה. אימי סובלת מאוסטופורוזיס ולאחרונה נמצא כי היא סובלת מהיווצרות בינונית של L3-4 עם ליסטרזיס ניוונית. האורטופד אליו פנתה המליץ על ניתוח. תודה והמשך יום נעים, כרמית

14/05/2008 | 18:58 | מאת: דניאלה

כרמית שלום רב, לצערי איני מכירה מומחי גב, אולם רציתי בכל זאת להעיר, איני יודעת מהן בעיותיה של אימך ומדוע פנתה לאורטופד גב. חשוב בכל זאת תמיד לזכור כי אורטופד הוא בכל זאת כירורג, וכי מיקצועו הוא לנתח, כלומר כאשר אתה פונה לרופא כאורטופד, הוא יכול להמליץ לך לעשות אולי פיזיוטרפיה ולקח כדור פעם-פעמיים, אך אם זה לא עוזר, לפי מומחיותו, השלב הבא יהיה ניתוח, כי זה מה שהוא יודע ומתמחה בו. איני אומרת שלא ניתן לנתח, או שהמיקרה לא מתאים לניתוח, או אפילו שניתוח לא עשוי אולי לסייע, כל שאני מנסה לאמר זה שאולי זה לא הכרחי, אולי יש דרך אחרת, אך כירורג לא ראה זאת כי הוא כירורג. אם צריך לנתח-תמיד אפשר יהיה לעשות זאת. מצד שני- לאחר שמנתחים, אין כבר דרך חזרה. ניתוח- אם מצליח, לפעמים יכול להקל ולפתור בעיות. אך רק כמחצית מניתוח הגב באמת מצליחים, ויש אחוז לא מבוטל שגורם להפך מכך, כלומר שהמצב עוד מחמיר אחרי כן. אם יש לה נזק נוירולוגי, הרי שאין מנוס מניתוח. כלומר- אם בגלל ההיצרות יש חולשת רגליים, הפרעות במתן שתן וכד'. אך אם הבעיה היא כאב ורק כאב ,אני לפני שהייתי מחפשת מנתח טוב, הייתי מחפשת רופא כאב טוב ומתייעצת על אפשרויות טיפול סימפטומטי, כי יש כה הרבה שאפשר לעשות אם בתרופות, בזריקות ואפילו פולשנית, והכל עדיף על ניתוח גב, אך זו דעתי. נ.ב- אם בכל זאת תצטרכו כירורג, כמדומני שבזמנו המליצו על דר' גפשטיין, רק אנ'לא זוכרת היכן, נראה לי שבמאיר, כ"ס, אבל לא ברור. בהצלחה

15/05/2008 | 10:12 | מאת: כרמית

ד"ר דניאל תודה רבה על תשובתך. אכן זו הסיבה שהאורטופד המליץ על ניתוח, אימי סובלת מהחלשות רגלים (לפעמים היא אומרת שהרגלים פשוט לא נשמעות לה) ומבריחת שתן. האורטופד אכן טען שאין מנוס מניתוח ואני מבקשת למצוא מומחה מעולה שיראה אותה ויתן חוות דעת נוספת. אני מעדיפה שלא לפנות למנתח אלא למישהו אחר שתחום התמחותו הוא אכן עמוד השידרה ושאינו מנתח בדיוק מהסיבה שציינת מעלה.