סבל בלתי נסבל..

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/05/2008 | 14:58 | מאת: מור

שלום רב, אני חיילת ולפני כ3 שבועות קיבלתי מכה חזקה בשורש כף היד בהתחלה היה חשש לשבר הייתי עם גבס שבוע ואחר כך החליפו לי לסד ולאחר CT הוהר כי אין שבר וכיום אני מסתובבת עם תחבושת אלסטית. כף היד שלי נפוחה מאוד {פי 4 מהיד הרגילה} והצבע הוא כהה מאוד סגול-שחור.. יש לי קילופים של העור בכל כף היד...כמו כן יש לי זרמים עזים ואני מרגישה כאילו היד "מתאבנת" לי , אין באפשרותי להזיז את האצבעות בכלל...ואיני יכולה לסבול את הכאב... כמו כן בשינוי מזג אוויר יש לי גלי חום וכרבים איומים... מה אני עושה??! האם זה בחון של RSD? או משהו אחר? ומה אני יכולה לעשות בנידון... הודה לך מאוד עם צעזר/י לי.....

11/05/2008 | 19:26 | מאת: דניאלה

מור שלום רב, אני מצטערת למוע על כאבך וסבלך. קשה לתת אבחון בשלט רחוק וזה גם לא נכון וזה לא המקום לכך. לפי דברייך ותאור המהלך ושאר הדברים, יתכן שמדובר ב-RSD ,או מה שקרוי כיום CRPS .אם אכן כך מה שהכי חשוב הוא כמובן ראשית לאבחן זאת, ושנית להתחיל בטיפול מוקדם ונכון ככל הניתן, שכן קיים הבדל משמעותי בסיכויי הצלחת הטיפול וההחלמה אם מתחילים בטיפול בשלב מוקדם (3-6 חו' ראשונים) לעומת טיפול מאוחר יותר, כאשר אז הסיכוי לריפוי הופך קלוש והבעיה נעשית כרונית. הטיפול מבוסס על משככי כאב בשילוב עם הפעלה פיזיוטרפית ייעודית, והכתובת המתאימה היא דרך מירפאת כאב. אני מבינה שאת חיילת, איני יודעת לאיזה חר"פ את שייכת. אם משוייכת למחוז צפון, אז הכתובת הכי טובה היא מירפאת הכאב ברמב"ם ששם גם התורים כשיש חשד ל-RSD הם קצרים למדי,ולא ניראה שצריכה להיות בעיה לקבל הפנייה מרמ2 .לגבי חר"פים אחרים אני פחות מתמצאת. בהצלחה.

15/05/2008 | 23:53 | מאת: יהודה

היי מור, גם אני בצבא - מקווה שהסתדרת עם הפניות לחר"פ. אם את צריכה טלפונים של חר"פ בצריפין או של פד"ם - יש לי. בעניין קביעת תור - מניסיוני מומלץ קודם לקבוע תור (בדרך כלל יש זמן המתנה של מספר שבועות לרופא מומחה) עוד לפני קבלת ההפנייה בפועל כדי לחסוך זמן.

16/05/2008 | 00:04 | מאת: יהודה

שוב בעניין טלפונים לחר"פ אם את צריכה - שבוע הבא אני לא אהיה בבית, אז אם את צריכה טלפונים המספר שלי 0578184662