ליריקה בכל המינונים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/05/2008 | 01:00 | מאת: נתי

לידיעת המשתמשים בתרופת הליריקה זה נכון שיש פגיעה בזיכרון, הדיבור הופך להיות איטי, החשיבה הופכת להיות איטית, ישנם אנשים שיש להם מחשבות אובדניות, ישנן תופעות נוספות שהרופאים לא יודעים והן לא מפורסמות ע"י היצרן ה- FDI עורך מחקרים, נוספים לגבי הליריקה, בכל מקרה צריך להילחם ברופאים שיאמינו לך ואם הם לא מאמינים לך עדיף שתעזוב אותם לטובת רופאים המאמינים בך ובכל מה שאתה אומר.אני לוקחת ליריקה לפחות כשנה וחצי ובמינונים גבוהים לראות שיפור בכאב לא ראיתי ולא הרגשתי עד שקיבלתי קוקטיל של מס' תרופות עם הליריקה, בשלושה חודשים האחרונים הורדתי את המינון של הליריקה ל- 300 מלגרם ליום, ובוקר אחד עפתי אחרוה מתוך האוטובוס שעמד וחטפתי מכה בעמוד השידרה, תוך פחות מ- 4 שעות עפתי שוב פעם אחורה ובאותו מקום חטפתי מכה נוספת, הגעתי למיון הסברתי לרופאים ממה שאני סובלת ואמרתי להם שזה ניראה התופעות לוואי של הליריקה, התשובה שקיבלתי שהם לא יכולים לתת לי תשובה בגלל שמדובר בתרופה חדשה והופנתי לרופאים שמטפלים בי. בכל מקרה ברגע שאתה חש בדברים חריגים שקוראים לך תעדכן את הרופא שמטפל בך ותוודא שירשום את מה שאתה אומר. בכל מקרה נדע רק לאחר תוצאות המחקרים של ה- FDI שאני ללא בושה מראה אותם לרופאים שמטפלים בי ומראה להם שאני צודקת לגבי תופעות הלוואי של הליריקה. לפחות הם מאמינים לי ואפילו רושמים בתיק הרפואי.

11/05/2008 | 19:15 | מאת: דניאלה

לנתי ואחרים שלום, מספר הבהרות לגבי תרופות ותופעות לוואי- ראשית לגבי הדברים שציינה נתי בדבריה, אין ספק שאם אדם נוטל תרופה והוא חש בתופעה חריגה, מומלץ ורצוי לדווח על כך לרופא המטפל בכל מקרה .לגבי הליריקה, יש להבין שהתרופה אינה חדשה, אומנם בארץ היא נכנסה לסל התרופות רק לפני כשנה וחצי אך בעולם היא נמצאת כבר מס' שנים, וכמו כל תרופה עד שהיא יוצאת ל"שוק" היא צריכה לעבור מחקרים במספר פאזות המצריכים מחקרים על אלפי חולים הבודקים את יעילותה מול תרופות קודמות ואת תופעות הלוואי שלה מול פלסבו (כדור דמה) . על סמך עבודות אלו באלפי נבדקים מקבלים את העלונים בהם מפורטות תופעות הלוואי השכיחות יותר או פחות של כל תרופה, כאשר אם השכיחות נמוכה מ-2% לרוב לא תפורטנה. כמו"כ זה נבדק מול הפלסבו ורואים מה הכי שכיח בתרופה. חשוב לזכור שאפילו אם אדם חווה בזמן הטילה של תרופה איזושהי תופעה מוזרה וכמובן יש מיד נטייה להאשים את התרופה, ואומרים שאין נגיד דיווחים כאלו בספרות,נכון שיכול להיות שאולי בכל זאת התרופה באדם הספציפי הזה גרמה לכך, אולם סטטיסטית אין הוכחה שבאמת התרופה גורמת לתופעה ולא ניתן לשלול שהארוע היה מיקרי. זה אומר, שגם בחולים שמקבלים את כדורי הדמה(פלסבו) יש אחוז לא מבוטל של תופעות לוואי, שחלקן יכולות להיות משמעותיות וזהות כאילו נלקחה תרופה,למרות שלא טופלו, כך שנוכחות של תופעת לוואי משמעותית או רצינית ככל שתהיה לא מעידה על קשר לתרופה בהכרח, אפילו אם בהחלט צריכים להיות ערים לכך, ולמרות הצורך של כולנו לחבר בין הנסיבות. אז בהחלט לפעמים יש תופעות נדירות לאנשים בודדים וטוב להיות ערים, לציינן וניתן גם ללמוד מכך, אך במרבית המיקרים, התופעות המוכרות והשכיחות ואלו המצוינות בעלונים ובספרות ובמחקרים הגדולים של השקות התרופות, הן אלו שניתקל בהן. שבוע טוב לכולם