חזרה לפורום-בכר יעקב

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

09/05/2008 | 15:06 | מאת: בכר יעקב

שלום רב לפורום! בקשר לנושא דקירות בכף יד ימין התוצאות הן: הייתי אצל הנוירולוגית עם כל הבדיקות והיא קבעה שהכל תקין מבחינה נוירולוגית ושפחות אני אעבוד עם העכבר(לפי דעתי זה לא מזה,אולי אני לא צודק כי היא טוענת שאני רגיש). הנוירולוגית טוענת שזה יעבור מעצמו,אבל אני לא מרגיש את זה באופק. לפי דעתה אני לא צריך לפנות אל שום רופא אחר לעזרה. לפי דעת הפורום נשאר לי לגשת לרופא כאב כרוני ואת זה עדיין לא עשיתי. הנוירולוגית קיבלה ליד:צילום כף היד,צילום עמוד שידרה צוארי,בדיקת emg לידיים, מכתב מלווה של רופא משפחה , מכתב מאורתופד שזה לא בעייה בשורש כף היד. בדיקתemg הוכיחה שזה גם לא שורש כף היד. אני רוצה שתתיחסו לכל הנתונים שנתתי לכם. תודה רבה!

11/05/2008 | 18:52 | מאת: דניאלה

יעקב שלום, לא ניתן לשלול על הסף את דברי הנוירולוגית. מנח לא תקין לאורך זמן של כף היד/מרפק יכול בהחלט לגרום ללחץ על העצב השיטחי במרפק ו/או על גידים בכף היד ולעורר כאב זה, ויתכן שאם תיתן ליד מנוחה הכאב אכן יתפוגג לאיטו. האם אתה משתמש כה הרבה במחשב? האם לא ניתן למזער זאת? להחליף יד? לנסות לשנות את התנוחה על ידי שימוש במקלדות מותאמות ונוחות יותר? צריך לזכור שאם אכן יש גירוי שקשור לעבודת יתר, ראשית כדי שהכאב יחלוף צריך מנוחה מלאה. שנית זה יכול לקחת כמה שבועות, ולא ימים. תמיד אפשר לפנות ליועץ כאב לקבל עזרה במקביל אם הכאב מטריד, ללא קשר אם הכאב יחלוף לבד או לא, עדיין זה עשוי לקחת זמן ולא חייבים לסבול בתקופת הביניים, ובוודאי ניתן יהיה להקל עליך. כל טוב.