מחפש המלצה לטיפול להתמודדות עם כאב

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

06/05/2008 | 10:37 | מאת: אלון

אהלן אני סובל מכאבים כרוניים כ 5 שנים. מקור הכאבים בגב תחתון ויש לי כאבים חזקים כל הזמן בגב וברגל. אני כרגע מטופל במרפאת כאב בתל השומר ורציתי לקבל המלצות ומידע על טיפולים להתמודדות עם הכאב. במרפאה אמרו לי שאין כאלו אצלם ולא כל כך עזרו לי בנושא. הבנתי שביופידבק יכול להיות טוב ופסיכולוג רפואי. אם יש לכם שמות של פסיכולוגים רפואיים טובים באזור השרון והמרכז אני אשמח לשמוע או מטפלים בביו פידבק או בשיטות אחרות. אפשר ללכת דרך קופת חולים? אני בקופת חולים מכבי וזה כמובן מאוד יעזור מבחינה כלכלית אם אפשר. תודה רבה אלון

06/05/2008 | 17:52 | מאת: דניאלה

אלון שלום רב, לצערי בנושא מתן הפנייה /המלצה שמית לפסיכולוג או מטפל אחר באיזור המרכז שיכול לסייע לך בנושא, איני יכולה לעזור, כי אני לא מכירה שמות בחלק הזה של הארץ (אני קצת יותר צפונית), אבל אני כמעט בטוחה שכאשר מנדי תחזור בהמשך השבוע לפורום,שהיא תוכל אולי להמליץ על כתובת מתאימה. בכל מקרה, אין ספק שיש מקום לשלב טיפול המקנה יכולות התמודדות נפשיים טובים יותר עם הכאב יחד עם הטיפול הגופני והתרופתי השגרתי. ישנן מגוון שיטות, בעלות מאפיינים דומים במקצת אך שנבדלות זו מזו בטכניקה, בלימוד, בתרגול ועוד. מה שמשותף לכולן הוא מתן כלים להפחתה של הכאב בדרכים שאינן תרופתיות, דבר שמקנה ביטחון, תחושה של שליטה ומפחית את הרגשת חוסר האונים ומסייע על ההתמודדות היומיומית ועל חזרה לתפקוד וחיים פוריים ורגילים עם ולמרות הכאב. האפשרויות הקיימות הן כמו שציינת: ביופידבק שזו דרך בה בסיוע של מחשב שמנטר מס' מדדים פיזיולוגיים פשוטים כמו דופק, זיעה, התכווצות כלי דם וכו', ניתן לראות האם שיטה של הרפייה שנלמדת אכן עובדת, לפי השינוי המופיע מול העינים במדדים הללו, וכך לקבל תחושה אמיתית למה שנעשה בתהליך ההרפייה, להיות מסוגל לתרגל טוב יותר ולשפר את הטכניקה כדי להפיק מכך יותר. צריך לזכור שברגע שיש כאב האינסטינקט של הגוף הוא להתכווץ ,כל השרירים מתכווצים וזה רק מחמיר את המצב, כך שאם במקום זאת, היינו מסוגלים לנשום לאט ולהרגע ולהרפות, כבר חלק מהכאב היה חולף. אפשרויות נוספות, הן דימיון מודרך והיפנוזה עצמית, שאלו טכניקות שמבוססות על הרפייה בבסיסן אך לוקחות אותה הלאה להשתמש עם הדמיות, מחשבות וכו' כדי להפחית כאב בזמן התרגול וגם אחר כך. לרוב מצריך יותר תרגול עד להשגת השפעה, אך בהחלט יעיל. מומלץ לקבל תדרוך מאדם שמבין בתחום ומקושר לתחום בכיוון של כאב. מקווה שתקבל עזרה בהכוונה לפסיכולוג הקליני המתאים ותוכל להסתייע בשיטה המתאימה לך, ונשמח בהמשך לשמוע את חוויותיך והצלחותיך. כל טוב.

07/05/2008 | 14:15 | מאת: שרי

שלום לאלון, האם תוכל בבקשה לאמר לי מה שם הרופא לכאב בתל השומר ואיך מגיעים למרפאת הכאב של בית החולים? אני לא מוצאת מידע לגביהם האינטרנט. תודה ויום עצמאות שמח.

07/05/2008 | 18:48 | מאת: א

שלום אלון, ביופידבק עשוי לעזור ושווה לנסות אותו. לי הוא עזר מאוד, במידה מסוימת כמובן כי הוא עזר לי למקד את התגובה הרגשית לכאב למרות שאין לי שליטה על הכאב עצמו.אני יכולה להמליץ לך על מטפלת מצוינת בביופידבק, היא לא עובדת בקופ"ח עד כמה שאני יודעת אבל היא לא לוקחת הרבה כסף. אני אשלח לך את מס הטלפון שלה באימייל. א

07/05/2008 | 18:57 | מאת: אלון

תודה, זה האימייל שלי: [email protected] איפה היא נמצאת?

08/05/2008 | 18:19 | מאת: שרי

שלום לאלון, אני מקווה שעבר עליך יום עצמאות שמח ומשוחרר מכאבים. תודה על הטלפונים ששלחת לי. מעניין שהמליצו לי על רופא כאב בשם "בן-ארי" אבל כנראה השתבש שמו של "גור אריה". האם נתקלת בשם "בן-ארי " במרפאת הכאב בשיבא? תודה וערב טוב.

09/05/2008 | 16:08 | מאת: רווית

אלון שלום! שמי רווית ואבי סבל גם כן מכאבים בגב תחתון, הכאבים היו לו בלתי נסבלים והחיים שלו היו גיהנום אמיתי גם לו הרופאים לא מצאו פיתרון מוחלט ושלחו אותו לבצע פיזותרפיה 3 פעמיים בשבוע, במשך הזמן התגלה שהפיתרון לא אפקטיבי מספיק אבי שאל את רופא המשפחה שלו האם יש אפשרויות טיפול נוספות הרופא המליץ לו לבדוק את המזרן שלו ולהחליף אותו למזרן אורטופדי בריאותי כי לפעמים הגורם לכאבי הגב חבוי באיכות המזרן ואכן פנינו לחברת אירופלקס שמשווקת מזרנים מהסוג הזה, הם נתנו לנו את המזרן ל60 יום נסיון והבטיחו שיפור, המזרן נקרא ויתלטי ויש לו 5 אזורי תמיכה לגוף המזרן מפחית לחצים מאזור הגב ונותן נוחות מדהימה לגב נוסף על כך המיטה מותקנים 2 מנועים אחד אחראי על הרמה והורדה של אזור הגב והרגליים לתנוחה אופטימלית והשני מבצע עיסוי לגב או לרגליים בדרגות קושי שונות אני חייבת לציין שאבי אכן מעיד על שיפור דרסטי בכאבים שמהם סבל תקופה ארוכה השילוב של המזרן האורטופדי והמיטה עם עיסויים לגב עשתה את ההבדל והחזירה את החיוך לאבי ייתכן שפיתרון זה יעזור גם לך, שווה לנסות רווית [email protected]

11/05/2008 | 12:36 | מאת: יהונתן

אישתי סובלת מכאבים כרוניים בראש, בגב התחתון ובבטן. אחרי סידרה ארוכה של בדיקות כולל בחו"ל לא מצאו את הסיבה לכאבים ואפילו הרופאים המליצו על טיפולים אלטרנטיביים. אין משהו שהיא לא ניסתה ורק מעט דברים עוזרים לה. אחד מהם זה דיקור אצל מטפל צעיר ומוכשר ששמו מורן אבן מקיריית אונו והשני זה טיפול בתדרי קול שממש עוזר לשיכוך הכאב. זה נקרא healtone וזה ב http://www.healtone.com זה באנגלית וצריך לחפש pain ואז להוריד את התדר המתאים לפי הבעייה. זה עובד בלי בעיות על כל מחשב או נגן מוזיקה. אישתי משתמשת בארבעה תדרים. מאד מאד מומלץ.