אני כותבת פה שוב

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/05/2008 | 15:38 | מאת: אלה

מייאושי המוחלט אני מרגישה צורך לכתוב לעוד אנשים את הסיפור שלי. אני בת 18, סובלת מזה שנה ממחלה כרונית קשה ממש שלא נמצאה לה אבחנה. המחלה מתבטאת בלחצים איומים בחזה, שמובילים לקשיי נשימה, שמובילים לקושי בדיבור, בתפקוד הבסיסי...דופק מהיר וחזק מאוד סתם ככה, תחושות של חולשה חזקה, רעד, סחרחורות, ערפול וטשטוש, והרבה דברים שפשוט אי אפשר להסביר. עשיתי כמה בדיקות, לא יותר מדי, והרופאים קבעו שזו הפרעת חרדה ושאין לי כלום. לא עזר להסביר להם, שניסיתי עד היום שלושה סוגים של כדורים נגד חרדה ואף אחד לא הרגיע את התחושות. וגם, התסמינים מאוד לא תואמים הפרעת חרדה, שכן אני לא חרדה, אלא יכול לבוא לי התקף מטורף של תחושה נוראית סתם ככה כשאני במצב רוח טוב. שמעתי על מרפאות כאב. שמעתי על פסיכולוגים. השאלה שלי, האם לדעתכם משהו מזה יכול לעזור לי? אני חושבת על זה ולא מבינה איך פסיכולוג יכול לעזור לי להתמודד עם הסבל הפיזי. יש למישהו דעה?

03/05/2008 | 10:50 | מאת: דניאלה

אלה יקרה, אני מבינה את תחושת המצוקה בה את מצויה כאשר התקף כה מאיים מופיע וקיימת תחושה של חוסר שליטה נוראית שכזו, ובכל רמ"ח איבריייך את מרגישה תחושות גופניות כל כך קשות, ואין לכך פיתרון. איני יודעת, כי איני מכירה אותך אישית, האם אכן מדובר בהתקפי חרדה, אולם מרביתנו, כבני אדם, ביחוד כאשר אנו חווים תחושות גופניות, נוטים לחפש סיבה גופנית וטיפול תרופתי, כי עדיין, למרות הפתיחות היחסית הקיימת לטיפול נפשי, לכל אחד ואחד, יותר קל להאמין, וגם לסובב אותו יותר קל להתמודד, עם בעיה פיזית שניתן לתקן עם כדור, ולא עם מצוקה חבויה שמתפרצת אולי כתסמין גופני, שזועק לבקשת עזרה ,אך שהטיפול בו יצריך עבודה יותר עמוקה וממושכת. כמעט כל מי שסובל מכאב קשה וכרוני וכותב כאן, לאורך זמן סובל גם ממצוקות נפשיות, והאחד מחמיר את השני, והסיכוי להקל את הכאב הגופני מבלי לטפל בנפשי- איננו. פעמים רבים יש חולי כאב שנרתעים מפנייה לפסיכולוג מחשש כאילו אם הם הולכים לטיפול נפשי, הרי הכאב שלהם אינו אמיתי והכל "מהראש". אלה, איני יודעת ואיני מנסה לאבחן את מצבך, אבל לפעמים צריך לנסות ולהקשיב לרופאים המייעצים, וגם אולי פנימה אל תוככי עצמך, ולעשות את הדבר שאולי מרתיע, אבל לדעתי כרגע נראה הכי נכון, והייתי ממליצה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי. אני חושבת שהדבר החשוב כרגע הוא שתנהלי שיחה פתוחה עם איש מיקצוע, ולא רק תקחי כדורי הרגעה.פסיכולוג גם יכול לתת כלים להתמודדות עם מצבים כאלו, אם אכן קשורים למצב דחק ולא גופניים. ובכל זאת אחרי מס' בדיקות ומס' רופאים, אולי יש לתת את הסיכוי שמדובר בכל זאת בבעיה שאינה פיזית ? תמיד אפשר יהיה אם זה לא יועיל להמשיך ולהפנות הלאה, אך צריך להתחיל מאיזה מקום, וזה נראה לי נקודה טובה להתחלה.מאחלת המון הצלחה, ואני בטוחה שתצאי מזה ברגע שתתני לעצמך לבחון את כל האפשרויות. כל טוב .

03/05/2008 | 12:36 | מאת: אלה

דניאלה אפשר לדבר איתך במייל או משהו, באופן אישי יותר?

03/05/2008 | 12:36 | מאת: אלה

דניאלה אפשר לדבר איתך במייל או משהו, באופן אישי יותר?