כאב כרוני ממקור סומטי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/04/2008 | 18:48 | מאת: אלה

שלום. אני סובלת מכאבים כרוניים בחזה כבר כמה שנים, כולל דופק מהיר, קשיי נשימה, חולשות, ועוד. בינתיים נשללה בעיה לבבית אם כי יש עוד בדיקה שעליי לעשות. לאחרונה קראתי על מחלות סומאטיות. האם ייתכנו מחלות סומאטיות על כאב כרוני, כלומר כאב כמעט 24 שעות ביממה בלי גורם מעורר, כלומר לחץ, עצב, וכו'? אלא שפשוט יכאב לי כל היום ובכל זאת זה סומאטי? תודה

20/04/2008 | 19:18 | מאת: דניאלה

אלה שלום, ההגדרות של כאב הן לפי הסוג והמנגנון המשוער, והוא נחלק בגדול לשני סוגים עיקריים: כאב שהוא נוציצפטיבי-כלומר נובע מאיזשהו גירוי של המערכת, ואם הגירוי הוא במערכת שריר-שלד ורקמות רכות, הכאב לרוב ממוקד לאיזור המגורה וקרוי סומטי, ואם מקורו באיברים הפנימיים הוא ויסרלי. הסוג השני קשור לנזק למע' העצבים, ואז גם ללא גירוי יתכן כאב או הרבה אחרי שהגירוי חלף או ללא פרופורציה לעוצמת גירוי ניתן כי מע' העצבים עצמה לא מאוזנת ואז מדובר בכאב עיצבי-נוירופתי. גם בסוג הראשון ובוודאי בשני לא תמיד מוצאים את הסיבה הגורמת, אם כי אין זה אומר שאין לכך גורם. קרוב לוודאי שאם עשית במשך כמה שנים בדיקות לב ולא מצאו כלום שזו לא הסיבה לכאב. לגבי קוצר הנשימה ודפיקות הלב הנילווים, יש לזכור שגוף ונפש הולכים יד ביד, ורבים מאיתנו מגיבים נפשית כאשר כאב מתגבר או אפילו לפני כן, לנוכח החרדה הניבנית רק מכך שהוא עשוי להתגבר וכיצד ניתמודד עם כך, ועליית דופק וקוצר נשימה עשויות להיות תגובות של חרדה כמו של כל דבר אחר, וצריך לשקול גם זאת, כי חלק בלתי ניפרד מטיפול בכאב הוא להתמודד עם השלכותיו האחרות על חיינו ורגשותינו ולטפל גם בהם. עצתי, במקום להמשיך ולבצע בדיקות ולחפש את הסיבות של למה יש כאב, הגיע הזמן להתרכז באיכות החיים ,בעצמך, ובהחזרת האיזון על ידי הקלתו. ממליצה בום לפנות למרפאת כאב לקבלת עזרה הן תרופתית והן פסיכולוגית גם לתמיכה וגם קבלת כלים להתמודדות עם מצב הדחק המתמיד בו את מצויה, ובטוחני שברגע שמישהו שמבין יתחיל לסייע לך, תוכלי להתחיל לראות את האור שבקצה במקום להמשיך ,לחפור ולעמוד באותו המקום, כל טוב

21/04/2008 | 23:17 | מאת: דליה

המלצה על סידרת בדיקות דם ובדיקות שלמערכת המעיים הנתונים שאת מציגה הם של חוסרים בגוף ועודף רעלים

24/04/2008 | 10:15 | מאת:

שלום רב לך אלה, העלית נקודה מאוד מרכזית באבחון מחלות כאב - בסוגים שונים של כאב (ראי הסבר של דניאלה) לא תמיד מגלים דבר כלשהו בבדיקות השונות ולמרות זאת, יודעים שהמקור הינו אורגני ואז הדבר המרכזי ביותר הוא לקבל טיפול לכאב. בנוסף לכך, יש בהחלט תופעות סומטיות בהם יש ביטויים פיזיים כגון כאב וכו' אשר המקור שלהם הוא מבעיות נפשיות. עם זאת, ייתכן בהחלט שיש לך מצב של כאב כרוני ממקור לא ידוע ובנוסף לכאב, את סובלת מחרדה וכו' כתוצאה מכך - אין זה בהכרח שהמצב הנפשי מוביל לביטויים הפזייים אלא שהכאב והביטויים הפיזיים הללו גורמים לדופק לעלות (דבר הקורה לרבים מאיתנו בעת התקפת כאבים או כפי שדנילאה הסבירה, הפחד מהרגע שהכאב יופיע יכול אף הוא להוביל לביטויים של הדופק המהיר, הזעות וכו'. אינני רופאה ולכן כל שאציע הינו בגדר הצעה מתוך ידע ונסיון רב אך לא המלצה של איש רפואה מקצועי - ולעניין עצמו: כיום ידוע שבשביל לטפל בהצלחה בכאב, יש לטפל באופן רב- מתחומי, להתקיף את הכאב מכיוונים שונים וזה כולל תמיכה נפשית. אם תגשי למרפאת כאב, הם יוכלו לבדוק את המצב שלך ולהעריך כיצד יש לטפל ולאיזה כיוון יש לקחת את זה. בכל אופן, ללא קשר לסיבת הכאב- בין אם הוא נפשי או פיזי, חשוב מאוד לפנות לאיש מקצוע בתחום הפסיכולוגי. בחלק ממרפאות הכאב בבתי החולים יש כחלק מהצוות פסיכולוג רפואי. פסיכולוגים רפואיים מתמחים בטיפול ובתמיכה לאנשים הסובלים ממבעיות רפואיות ובעלי הבנה רפואית יחד עם ההבנה הנפשית. בנוסף לכך, הם יכולים ללמד אותך כל מיני טכניקות להתמודד לא רק עם הכאב אלא גם אם ההתקפות הנלוות של הדופק המהיר וכו'. אם תלמדי להתגבר על ההתקפות הללו, אני מאמינה שתרגישי הרבה יותר בשליטה ופחות חוסר אונים כי לך יהיה משהו לעשות במצב הזה. חשוב מאוד לדעת שהטכניקות הללו מבוססות על תרגול כך שככל שמתרגלים, המיומנות גדלה. הרבה בהצלחה ואם תצטרכי הכוונה כלשהי בקשר לאנשי המקצוע השונים, ננסה לסייע. תחזיקי מעמד, מנדי