מתדון

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

19/04/2008 | 17:18 | מאת: מאיה

לאחרונה עברתי לשימוש במתדון 5 אחוז וברצוני לדעת כמה אפשר לקחת מבלי לסכן את עצמי.

19/04/2008 | 23:50 | מאת: דניאלה

שלום רב, במתדון כמו באופיאטים אחרים, אין מינון "גג", כלומר ניתן לעלות במינון ככל שדרוש, להשגת שיכוך כאב או עד שמופיעות תופעות לוואי שמגבילות את הטיפול. יש להבין שבשימוש כרוני יש אנשים שסובלים לפעמים היטב אף מינונים גבוהים מאוד של תרופות אלו ללא מיגבלות מיוחדות, ללא סיכון, כמילותיך, ועם הטבה ואיזון בכאב ובחיים. מה שבסופו של דבר חשוב הוא לנסות לאזן את הכאב ןלהשיג איכות חיים ותפקוד. המתדון אינו יותר מסוכן מכל תרופה אחרת שמשתמשים בה לאורך זמן, בתנאי שנלקחת לפי ההנחיות, ובהשגחה, וכפי שהרופא הדריך אותך. לסיכום, עקרונית אפשר לקחת כמה שצריך, אך חשוב שלא לקחת יותר ממה שהומלץ לך ליטול על ידי הרופא המטפל, ולא לעשות כל שינוי שהוא במינון מבלי להתייעץ איתו. כל טוב וחג שמח

24/04/2008 | 10:04 | מאת:

שלום רב, בין שאר התרופות לכאב שאני נעזרת בהם, אני משתמשת גם במתדון. כפי שדניאלה הסבירה היטב, אין מינון גג בתרופות אילו - כיום הגישה היא שיש לתת את המינון שכל חולה דורש, בהתאם למצבו, תגובותיו וכו'. עם זאת, מאוד חשוב לדעת שמתדון זו תרופה מעט שונה מהרבה אופיואידים בכך שהיא נשארת בגוף הרבה יותר זמן, אפילו יותר מהאופיואידים ארוכי הטווח. זה נשאר בגוף לפחות 12 שעות - דבר זה אומר שאי אפשר לעשות מה שחלק נוטים לעשות בשימוש בתרופות לשיכוך כאב מסוגים שונים ולשנות את המינון בהתאם למצב הכאבים. זאת משום שאפשר בצורה כזו להגיע למצבים מסוכנים בגלל שהתרופה נשארת במערכת להרבה זמן ואז אפשר בקלות להגיע למצב שבו יש יותר מדי מתדון בדם. בכלל, במיוחד בטיפול באופיואידים, מאוד חשוב ללכת לפי המלצות הרופא המטפל ולא להחליט לבד כיצד לקחת - אני חושבת שהצורה הכי חזקה להדגים את העניין הזה זו דניאלה, אשר ציינה בפירוש בפורום שלמרות שהיא בעצמה רופאה, היא לעולם אינה משנה לבד את המינונים של התרופות שלה. . אני מאמינה שכשיש צורך בהם, אופיואידים הם תרופות חשובות מאוד וחיוניות לחלקנו בשביל לזכות לפחות בהקלה אך כאמור, יש להתנהג בחכמה בשימוש בתרופות הללו. אני מקווה מאוד שהמתדון יקל לפחות במקצת את המצב הכאבים ואם יהיו לך עוד שאלות, ננסה לסייע!