שאלה בנושא אחר

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

17/04/2008 | 08:15 | מאת: בכר יעקב

אני צריך לעבור ניתוח תיקון מחיצה באף בהרדמה מקומית, האם בזמן הניתוח אני ארגיש כאב?

17/04/2008 | 14:34 | מאת: דניאלה

שלום שוב. ראשית הערה קצרה לגבי נושא היד- אם האמ"ג תקין, אז זו עוד סיבה שלא לערב כירורגים של כף יד, ואחזור שוב על המלצתי-נוירולוג אם טרם היית להשלמת ברור, ובהמשך מרפאת כאב לטיפול ואיזון. לשאלתך השנייה- , בעיקרון אם ההרדמה היא טובה, אז פרט לשלב בו מבצעים את ההרדמה עצמה שזה יכול להיות לפעמים קצת לא נעים, אם כי לא בהכרח כואב, הפעולה עצמה אמורה לא להכאיב, אך צריך לדעת-שראשית זה לא שאתה לא מרגיש כלום, אם אתה ער וההרדמה היא רק מקומית ,ללא טשטוש כללי, אז אומנם אין תחושת כאב, אבל יש תחושה של "עבודה" ושל לחץ, ומשיכה באיזור. חוץ מזה, לפעמים ההרדמה לא תופסת בכל המקומות אותו דבר, ואז חשוב להודיע למרדים כדי שיתן תוספת. לפעמים יש אפשרות לבקש אם אתה חושש מכאב או מהץחושות הנילוות, מתן של תרופת הרגעה/טשטוש, כדי לא להרגיש ממש מה קורה, למרות שזו לא ממש הרדמה. החיסרון היחיד שיכול להיות, שאם אתה לא ממש ישן, אלא חצי פה וחצי שם, ובכל זאת יש בעיה בהרדמה וכואב לך, אולי לא תוכל להבהיר למרדים את זה באותה צלילות לעומת אם אתה מתקשר לחלוטין, ויצא שכרך בהפסדך .אני מציעה לך לפני הפעולה לדבר עם המרדים כי הוא אחראי על הנושא של ההרדמה ושל שיכוך הכאב בעת הפעולה, ולהתייעץ איתו לגבי החששות שלך וכיצד הוא יכול הלפיגן ולהבטיח לך הרדמה בטוחה ולא מכאיבה ככל הניתן. כל טוב ובהצלחה.