לאמי דקירות מכתף שמאל ומקרין לבית החזה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/04/2008 | 21:53 | מאת: גל

אמי בת 81 סובלת מלב סוכרת לחץ דם גבוה מזה שבועים כאב שמודר כדקירות מאמצע כתך שמאל לבית החזה ואפילו בקיבה מה עושים הרופאה סירבה לבקר

17/04/2008 | 14:44 | מאת: דניאלה

גל היקר, צר לי אך לא נראה לי שאנו יכולים לסייע לך בשאלה זו. זהו פורום של תמיכה ולא של יעוץ רפואי או מיקצועי ואין ביכולתנו לתת יעוצים טיפוליים ובודאי שלא עוד עבור מיקרה הדורש בדיקת רופא לפני כל המלצה שהיא לאור גילה ומחלות הרקע שלה. אני מצטערת לשמוע שאתה מתקשה להשיג עזרה מהרופאה המטפלת, אולם אם מצד שני קיימות תלונות מסוג זה, והן חדשות יחסית, אינן מוטבות, וביחוד כאמור, בשל גילה המבוגר, גורמי הסיכון שלה למחלת לב, נראה לי שהדבר הנכון הוא לדאוג שתבדק בהקדם על ידי רופא-אם בקופת חולים או במיון. יתכן ואין בעיה דחופה והכאב הוא ממקור קיבה או ממקור שרירי, אך יש לוודא שאין בעיה שמקורה בלב, ולכן יש ראשית לבדוק אותה אולי לבצע אק"ג או בדיקות דם, ורק אז להחליט מה לתת, ואם כבר שבוע היא סובלת, לא הייתי מחכה עוד. כל טוב

17/04/2008 | 17:56 | מאת:

שלום גל, קיבלת הכוונה מקצועית טובה מדניאלה (למרות שכפי שהיא ציינה זהו פורום תמיכה ולא פורום של אנשי מקצוע) ואני מקווה שזה יסייע לך. זה באמת מאוד מתסכל כשלא מצליחים לגייס מסיבה כלשהי את הרופאה המטפלת ומעורר תחושות של תסכול ולעיתים גם חוסר אונים אך אני בהחלט ממליצה לך לא להתייאש ולוודא שאימך תיבדק, גם אם זה אומר להביאה למיון, כי צריך לראות מה הבעיה - לשלול בתקווה בעיות שדורשות טיפול מיידי ואם יתברר שהכאב אינו מצביע על בעיה דחופה, לפחות במיון היא תוכל לקבל טיפול לכאבים והמלצה לתרופה שתוכל להקל על כאביה. בהצלחה!