לדניאלה - מדבי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

14/04/2008 | 18:31 | מאת: דבי

שלום רב! הרופא שישבתי מולו היה פרופ' איזנברג מרמבם . ההיתי אצלו לפני שבועיים. הוא מקסים ומאוד רוצה לעזור. לכן הוא נתן לי את המדבקות אחרי שקראתי את העלון קיבלתי רגלים קרות וממש נכנסתי לפחד אני חושבת שזה לגטימי להיכנס למשהו לא ידוע. יום טוב דבי

14/04/2008 | 23:25 | מאת: דניאלה

דבי שלום, שלא תהיינה אי הבנות, אני בהחלט מבינה שיכולות להיות חששות אם מתחילים טיפול חדש, ושניתן "לקבל רגליים קרות" כדברייך, לאחר שקוראים עלוני תרופות, ודווקא בגלל זאת, ועל אחת כמה וכמה לאור העובדה שניבדקת ע"י לא סתם רופא, אלא ע"י רופא כאב ניפלא, טוב, סבלן וקשוב כמו פרופ' אייזנברג, שלא ניתן לאמר עליו שאם שואלים אותו דבר מה אינו רוצה לענות או דוחק בך לסיים מהר,לכן ניסיתי להדגיש עד כמה חשוב ,לברר איתו את כל השאלות,ולא לנסות לקבל עליהן מענה לבד דרך העלון או ה"פורום". אני חושבת שזה נכון לגבי כל אחד ואחד כשניגשים לרופא, אם כי לא תמיד יש מזל עם רופא בעל סבלנות שמוכן לספק הסברים, למרות שעדיין מחובתנו וזכותנו לנסות ולקבל את המידע. ביחוד אם מתחילים טיפול כלשהו חדש, תרופה או טיפול אחר, חשוב לברר מהרופא את מה שחשוב-איך לוקחים,כיצד משנים מינון, תופעות לוואי, תגובות עם תרופות אחרות, מצבים המתריעים ודורשים ערנות מיוחדת, סיכויים לתגובה ומתי יתחיל השיפור. אם יש לך ספק אם תזכרי את השאלות, אולי כדאי להכין רשימה מראש כדי לוודא שאכן כל הדברים ישאלו ויענו. בסופו של דבר זה חלק מתפקיד הרופא להסביר למה הוא נותן טיפול, יעילות מול סיבוכים וכ'. בכל אדם גם תועלת וגם רעילות שונה ולכן העלונים הללו הם כלליים ולא ממש רלוונטים,וחשוב שהרופא ימקד את ההסבר לפי המיקרה עצמו,ובכלל ניראה לי שחשוב שקיים דו שיח בין הצדדים.אם הרופא מנדב את המידע, מה טוב, ואחרת-רצוי להיות מעט אסרטיבים ולשאול, כמו שאומר המישפט "לא הביישן למד". אני באמת חושבת שעדיף לבוא עם פתק ובו רשימת נקודות, ולהיות בטוח שכל מה שרצית לשאול ,נישאל ונענה.אם יש שאלות או לבטים-הם ניתנים למענה ,ליבון ופיתרון בו במקום, מאשר להרגיש "מנומס", ולצאת מהפגישה חסר ידע כמו שניכנסת אליה,ואז להתחיל לדוג מידע מכל אתר, לא מסונן,להילחץ, ולהיוותר כמו שקרה לך חסרת אונים. את שקרה לא ניתן לשנות, אני רק מקווה שגם את ואחרים אולי בעתיד תדעו לנהל טוב יותר מיפגש עם רופא, ביחוד כזה בו מומלץ מתן טיפול חדש,ותקדישו בעת הביקור את הזמן ותשומת הלב לקבלת כל המידע הדרוש לכם לגבי הטיפול הניתן, כך תוכלו להבטיח הגברה של המעורבות והשליטה שלכם בטיפול כמו גם הפחתה של תחושת האי וודאות,ככל שהידע גובר.