פיברומלגיה, סימבלטה ואישורים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/04/2008 | 22:10 | מאת: חדשה בפורום

סובלת מכאבים בכל הגוף במשך שנים רבות. כעת אובחנתי כסובלת פיברומלגיה עם בעיות של עייפות קשה ודכאונות. מטופלת כל השנים במשככי כאבים שונים + אנטי דכאוניים. עכשיו הומלץ עי מרפאה לכאב לקחת סימלטה שאלותי: מה ידוע על סימלטה ועל תופעות לוואי שלה? האם לקיחת סימבלטה מחייבת מעקב מיוחד..בדיקות... מה קורה אם קופת חולים לא מאשרת את התרופה למרות המלצת מרפאה לכאב? מה אפשר לעשות אז? האם לקיחת סימלטה שהיא גם אנטי דכאונית וגם נוגדת כאבים באה במקום פריזמה או לוסטרל?( על שאלה זאת לא הצלחתי לקבל תשובה מהפסיכיאטר בטענה שאין מספיק מידע מחקרי בענין. תודה

14/04/2008 | 00:44 | מאת: דניאלה

שלום רב, תופעות הלוואי השכיחות של סימבלטה הן בחילות, יובש בפה, כאבי ראש, סחרוחורות, עייפות וישנוניות יתר. אין צורך בזמן הנטילה של התרופה לבצע איזה מעקב או ניטור על ידי בדיקות דם כלשהן. מכיוון שהתרופה שייכת למישפחה של נוגדי דיכאון, הרי שתאורטית ניתן לטפל בה לשתי המטרות כאב ודיכאון. איני יודעת אם היא מחליפה פריזמה, כי סה"כ בכל אדם יש יעילות לתרופות שונות, ואלו מישפחות שונות של תרופות עם השפעות שונות, אבל זו עוד תרופה אנטידכאונית,שמקובלת כיום, לרוב למיטב ידיעתי, דווקא כאשר הפריזמה למשל נכשלו כבר. לגבי קופת החולים ואישור הסימבלטה- עקרונית כמו בכל תרופה, יש לסימבלטה התוויות למתן. אם היא נרשמת ומומלצת בהתויות, אין סיבה שלא תאושר ע"י הקופה, ואם לחליפין הומלצה שלא לפי חוקי הסל, הרי שלקופות החולים אין הכרח לתת את התרופה, ולך אין מה לעשות. אומנם ההתויה הוגמשה, ובעבר הסימבלטה אושרה רק בקו 3 ,כלומר רק לאחר מיצוי 2 ניסיונות טיפוליים קודמים יעודיים לכאב עיצבי, וכיום האישור יכול להינתן מוקדם יותר, אך אני לא בטוחה שזה עדיין בקו ראשון ולא שני . הכי טוב שהרופא יוודא את תנאי הסל החדשים וינסח את הבקשה בהתאם ככל הניתן, מה שיגדיל את הסיכוי לקבל את האישור, ויפחית את הסיכוי להתלבט בשאלה של מה יקרה אם?! כל טוב.

14/04/2008 | 08:35 | מאת: חדשה בפורום

התרופה אושרה עי מרפאה לכאב מרכז רבין אליו נשלחתי עי רופא נוירולוג +משפחה בעקבות היסטוריה של מיגרנות, אישפוז ארוך עקב ניוון בחוליות כאבים בלתי מוסברים בעיקר בצד שמאל לאורך שנים. טיפולים במשככי כאבים למיניהם כולל ארקוקסיה אימיטרקס וכו לא עזרו. תרופות אחרות לא רצו לתת בגלל לחץ דם גבוה.. כעת המחוזי לא מאשר ואני מוכנה לוותר בקלות השאלה איך מתקדמים בצורה הכי יעילה?? תודה