אימי מקשיבה לתדרים לסרטן ולכאבי סרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

13/04/2008 | 13:12 | מאת: יוליה

אימי נמצאת עכשיו באמצע סדרת כימוטרפיה לסרטן השחלות (השבוע בהפסקה). זה החלק שלפני הניתוח להקטנת הגידול שאחריו אמור לבוא המשך. הטיפול הזה קשה לה מאד - היא עייפה ברמות שלא ייאמנו אבל למרבה המזל הכאבים הולכים ופוחתים. זה לדעתי בראש וראשונה מהכימותרפיה שמקטינה את הגידול אבל היא מקשיבה יום יום באדיקות ל 6 תדרי קול שונים לסרטן ולכאבי סרטן והיא אומרת שכאשר היא מקשיבה לזה לפני השינה היא ישנה ללא כאבים ואם היא שוכחת אז היא מתעוררת מהכאבים. בהתחלה היא קיבלה אוקסיקונטין והפסיקה כי זה הרס לה את דפנות המעיים - עכשיו היא לא לוקחת שום דבר לכאבים שזה בעיני הישג גדול. קשה לדעת אם דברים כאלה עוזרים אבל אולי הם מוסיפים משהו טוב לסה"כ הטיפול. ברור לי שהיא מאמינה בזה וזה דבר חשוב בפני עצמו.

13/04/2008 | 17:20 | מאת:

שלום רב לך יוליה, אני שמחה לשמוע שאימך מצאה משהו שעוזר לה ולפחות מרגיע אותה בתוך כל הקושי של טיפולי הכימוטרפיה והכאבים. אין ספק שכשמאמינים שמשהו עוזר, זה משפר את הסיכוי להקלה - למעשה, כל הסחת קשב עוזרת בהתמודדות עם הכאבים - התמקדות במשהו אחר מסייע. אני מאחלת לך ולאימך שהכאבים שלה ימשיכו לפחות אך אם חלילה הכאבים יחמירו, כדאי מאוד לפנות לקבלת טיפול לכאב כי יש המון אופציות לטיפול בכאב סרטני היום. תודה ששיתפת אותנו במה שעוזר לאימך!