מדבקות לכאבים- מפחדת להשתמש

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

11/04/2008 | 15:37 | מאת: דבי

שלום לכולם! קבלתי מהרופא מדבקות נגד כאבים, אני מאוד מפחדת לשים אותם קארתי בעלון שמצורף וזה ממש מפחיד. אם מישהו השתמש במדבקות ויכול לכתוב לי האם זה עוזר? דבר שני מה שאני חושבת שאם אני לוקחת את המדבקות אז שום כדור אחא לכאבים לא יעזור לי! אשמח לקבל תמיכה בקשר למדבקות . תודה רבה שבת שלום דבי

11/04/2008 | 22:04 | מאת: דניאלה

דבי שלום, ראשית, סליחה שאני אומרת את זה, אבל לדעתי, ברגע שמקבלים תרופה מרופא, ובודאי אם מדובר בתרופה נרקוטית, ועל אחת כמה, אם ממילא יש לך חששות אישיות כאדם, ולא משנה מהן הסיבות לכך, רצוי לוודא את השאלות הללו כאשר נימצאים עם הרופא בעת מתן המירשם, לברר את דרך המתן, תופעות לוואי, סיכויי הצלחה וכו', ולא לשבת בחדר בשקט, לקבל את התרופה ואז להגיע ל"פורום" כדי לשאול את השאלות הללו. אני חושבת שזה חשוב גם למערכת היחסים והאמון בינך לבין הרופא המטפל שלך שתרגישי חופשייה לשאול ולקבל את כל המידע ממנו. לגבי העלון-אם נקבל החלטות לנטילת תרופות לפי עלוני תרופות, אזי איש לא יקח אף תרופה, כולל אקמול או אופטלגין. העלונים תפקידם לכסות כל תופעת לוואי שהיתה אי פעם ולהתריע, אך בין מה שכתוב למציאות המרחק רב, ולכן תפקיד הרופא להסביר את עיקרי הדברים ומה שבאמת רלוונטי. המדבקה היא סוג נוסף של תכשיר נרקוטי, פשוט צורת המתן אחרת. לגבי יעילות- כמו תרופות אחרות, אם ממשפחות אחרות ואם אופיואידיות, עד שלא מנסים, לא יודעים. לגבי המחשבה שאם תנסי את זה כלום אחר לא יעזור- איני רואה את הקשר ואיני רואה למה לחשוב כל כך רחוק. קודם כדאי לראות אם זה יעזור, וטווח המינינים הוא רב, ואם חלילה לא, אז תעברי את הגשר אם וכאשר תגיעי אליו, ולפעמים היעילות להקלת כאב לא קשורה לעוצמה של התכשיר הניתן אלא לשילוב מתאים או לסוג המתאים או לטכניקה או לכולם ביחד, כך שלא תמיד היותר חזק משמע יותר טוב. בכל אופן, אם נחזור לתחילת דברייך לגבי החשש לנטילת התרופה, נראה לי שבסופו של דבר זה תלוי בשני דברים, הראשון כמובן -בך. השני-עד כמה את מאמינה וסומכת על הרופא מטפל בך ועל השיפוט שלו וההחלטות שלו.?! שבת שלום

04/11/2008 | 14:08 | מאת: דורית מקדומים בשומרון

אני נסיתי המדבקות ישנה תופעות לוןוי קשות מאד בחילות הקאה חוסר תאבון לחץ בראש