מ1999 עד היום חלה החמרה בכול סממני ה RSD ב100%

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/04/2008 | 15:16 | מאת: אמיר

בתקופה שנפצעתי בברך ב1999 הועדה בחרה לא להתייחס לתופעות ה RSD אז נקבעו לי 20% היום אני שבר כלי לגבי הכאבים הפיסים ,אני מתמודד (סובל ושותק), אך אם הבעיות הנפשיות, התדרדרות מצב הפציעהברגל , התיאשתי,אני מחפש אדם \חולה שעבר לאחרונה ועדה רפואית (נפגעי עבודה) 1.לגבי אחוזי הנכות RSD מלא התופעה קימת . 2.תוספת לפסיכאטרית תודה אמיר

07/04/2008 | 18:09 | מאת: דניאלה

אמיר שלום רב, אני מצטערת לשמוע על קשיי ההתמודדות שלך עם המחלה. לצערי, דווקא לשאלה עצמה שהעלת אין לי תשובה ישירה, בנוגע לועדות של פגיעות עבודה, כי אני לא ממש מכירה את תחום הועדות סביב הנקודה הספציפית הזו. מעבר לכך, אומנם ציינת שגם מצבך הגופני, ובמקביל, הנפשי- החמירו, אם כי לא פרטת באיזה אופן מתבטאת ההחמרה-האם זו רק השליטה בכאב? השטח של הפגיעה? ניידות? שינויים ניראים לעין? אחר? לא שאני חלילה מזלזלת באחוזים, אבל ניראה לי שיותר חשוב להתרכז בך, בטיפול, ובאיכות החיים הגופנית והריגשית ולטפל בועדה רק במקביל ולא כדבר העיקרי. כתבת שעם הכאב הפיסי אתה מתמודד על ידי "לסבול ולשתוק" ומצד שני נפשית אתה מחמיר. להבנתי, זו אמירה והיפוכה. לא ניתן להפריד את ההשלכות שיש לגוף על הנפש ולהפך. אין ספק שכאב לא מאוזן ולא מטופל לאורך זמן נותן את אותותיו בכל המישורים כולל הריגשי, כפי שאתה בוודאי חש. המלצתי לך לפנות בהקדם לטיפול במיסגרת מסודרת ע"י מירפאת כאב. כך תזכה גם להקלה בכאב ה"פיסי", למרות שיש לצפות שלא בהכרח ההקלה תבוא מיד, ולעיתים זהו תהליך שעשוי לדרוש סבלנות, התמדה וניסיונות מספר.בנוסף תוכל לקבל תמיכה נפשית לה אין ספק אתה זקוק, שכן אפילו אם הכאב יוקל, זה לא יפתור את כל בעיותיך הריגשיות כבמטה קסם, ועדיין יש לשלב טיפולים תרופתיים ופסיכולוגים במצבים כאלו כרונים להשגת תגובה מיטבית. לפי הצורך ישקלו טיפולים נוספים כמו פיזיותרפיה, טיפולים משלימים ואחרים. כשתהיה במעקב כזה גם תהיה לך נגישות לרופא שיוכל לספק לך חומר רפואי כפי שדרוש לאותן הועדות בהן אתה מתעניין ואולי לסייע לך להעלות את האחוזים, אם עדיין יהיה בכך צורך, לפי מצבך (ואולי תשתפר עד כדי כך שתפסיק לדאוג לאחוזים ותתחיל לדאוג איך לחזור ולהנות מהחיים...). כל טוב, דניאלה