ליריקה וקופ"ח כללית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/04/2008 | 19:08 | מאת: שרי

אין לי אלא לומר: וואו. גם אני לפני ה"ליריקה" ניסיתי כל מיני משככי כאבים שלא הואילו לי וזה היה מצויין במכתב של ד"ר שקלאר. וגם הוצאתי מאות שקלים על קנייה של התרופה בחודשיים לפני שהוכנסה לסל. אבל "סוף טוב- הכל טוב", ואני מקווה שהיא אכן תעזור לך. בהצלחה. שבוע טוב.

06/04/2008 | 21:07 | מאת: דניאלה

שלום לכולם, אני שמחה לשמוע מילים ובות לשם שינוי על המימסד הרפואי וגם על השגת התרופות דרכו. נכון שיש עוד דרך ארוכה ועוד הרבה לשפר מבחינת "סל התרופות" לכאב עיצבי וכאב כרוני לא ממאיר, אך אין ספק שהכנסת שלוש התרופות לפני שנה וחצי-גבפנטין, סימבלטה, וליריקה, וההקלות הנוספות בהתוויות למתן שניתנו ב"סל" האחרון לשתי האחרונות (הפחתה במס' קווי הטפול הקודמים שיש למצות לפני שניתן לקבל את אחת התרופות הללו), היא צעד גדול והקלה משמעותית. בתור מטופלת כאב מעל 15 שנה, שעברה את השימוש בכל התרופות הללו כשאף אחת לא היתה עדיין ב"סל" אני יכולה לאמר לכם מניסיון אישי, שזו מתנה גדולה להיות מסוגל לקבל את הטיפול שלך מסובסד, ולא ליפול פעם אחר פעם בין הכיסאות כי התרופה שאת מקבלת "לא בהתוויה". צריך לזכור שכל תרופה רשומה לפי התוויה מוגדרת. אם הרופא יקפיד לבקש את התרופה כפי שצריך, כלומר יפרט במיכתבו את כל הפרטים הנידרשים, הסיכויים לא לקבל את התרופה הם קלושים. פעמים רבות סרובים לקבלת תרופה אינם באשמת המערכת אלא מיכתב הפנייה שלא נוסח כיאות, והיה יכול ע"י משפט או שניים לשנות הכל. תבקרו אתם את הרופאים שלכם וודאו שהם כותבים הכל -אבחנה, תרופות קודמות וכו', כשמפנים אותכם לקבלת תרופה חדשה ותמנעו עוגמת נפש מיותרת, ותקבלו את מה שמגיע לכם יותר בקלות