ליריקה וקופ"ח כללית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

05/04/2008 | 00:42 | מאת: שרי

רציתי לשתף אתכם בניסיון שהיה לי לאחרונה עם קופת החולים הכללית.....ניסיון טוב יש להקדים ולומר.... קבלתי ליריקה מהקופה בהשתתפות עצמית של כ-10 אחוז בלבד ממחירה בבית מרקחת פרטי ולהפתעתי כל ההליך היה פשוט ויחסית מהיר !!!! יש להביא לרופא המשפחה מכתב מרופא כאב ( ד"ר שקלאר במקרה שלי) והוא יפנה לקבלת אישור מהרופא המחוזי. אחר כך היה עלי להמתין עוד כמה ימים עד שתגיע התרופה במינון הנדרש אל הסניף אליו אני שייכת. וזהו - אני ברשימה. לפעמים אפשר וצריך להגיד כמה מילים טובות גם על קופת החולים הכללית.... שבת שלום.

05/04/2008 | 15:56 | מאת: יריב

היי שרי.. אני מאוד שמח שאישרו לך את "הליריקה" כל כך מהר,היה לך מזל בעניין הזה. אני למשל,הייתי צריך לרוץ עם אישורים ולחכות,ולנסות שתי תרופות אחרות לפני שאני אקבל אישור (קיבלתי כדורים שמיועדים לטיפול באפילפסיה בכלל,ולדיכאון..שאני בכלל לא צריך..!) בפעם הראשונה כשביקשתי אישור לא אישרו לי,אמרו שזה מיועד לחולי סוכרת בעיקר בקיצור סחבת היתה לי עם זה..עד שבסוף גיליתי שהכניסו את "הליריקה" לסל הבריאות ואני סתם התרוצצתי עם אישורים..(אבל רק שתדעי שאת ההשתתפות העצמית של 10% יש עכשיו לכל אחד שזקוק לתרופה הזו,שככה זה לא ממש קשור לטוב ליבה של קופ"ח כללית.) ואגב..אפרופו נסיונות טובים מהקופ"ח,יש לי לא מהקופ"ח,מהרופא משפחה המקסים שלי..!! לפני שבועיים כשקיבלתי את "הליריקה",אז נכנסתי אליו לפגישה כולי כבר נסער עם מכתב מהנירולוג שלי,שהוא ממליץ על טיפול ב"ליריקה" ושישלח כבר כי אני משתגע מהכאבים..!! אז הוא אומר לי,יריב? יריב?!?!? אתה יודע שאני אוהב אותך נכון? (חח)אז אמרתי לו נו..? מה עוזר לי האהבה שלך לכאבים שלי? (חח יש לי אחלה רופא משפחה כאן בשכונה..) אמר לי אני אתן לך כמה כדורים שתתחיל,עד שיגיע האישור בסדר? אמרתי לו באמת?? וואי תודה..(אמרתי,לעצמי כמה כבר יביא לי,אולי 5 אולי 10 אולי 3 לא ידעתי..) טוב אני הייתי אחרון בתור הוא סיים איתי, ויצאנו אל הרכב שלו הוא אומר לי תפתח את השקית,(היתה לי שקית כזו של קופ"ח עם כל הכדוריי אפילפסיה שכבר קניתי..) ואז הוא מושיט לי חפיסת כדורים של "ליריקה"75ג'ר,הסתכלתי על הקופסא יש 56 כדורים.!!! כל זה.?!,וואי תודה ד"ר,ממש שמחתי,באתי לסגור את השקית,אומר לי שניה מה את הסוגר? שם לי קופסא ועוד קופסא ועוד..4 קופסאות נתן לי,יותר מ200 כדורים..(בחינם!!!) אמר לי שהוא מקבל אותם אבל הוא לא מרגיש כאבים חזקים עדיין אז הוא נותן לי אותם.. איזה רופא מלאך שהוא,פשוט אין דברים כאלה..:))))

05/04/2008 | 19:10 | מאת: שרי

בטעות כתבתי את תשובתי כהודעה חדשה... אז הנה היא במקום הנכון : אין לי אלא לומר: וואו. גם אני לפני ה"ליריקה" ניסיתי כל מיני משככי כאבים שלא הואילו לי וזה היה מצויין במכתב של ד"ר שקלאר. וגם הוצאתי מאות שקלים על קנייה של התרופה בחודשיים לפני שהוכנסה לסל. אבל "סוף טוב- הכל טוב", ואני מקווה שהיא אכן תעזור לך. בהצלחה. שבוע טוב.