ראומטולוגיה?

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

03/04/2008 | 08:16 | מאת: שצ

שלום רב,בת 48 ובעבר( 15 שנה)נותחתי והובחנתי כחולת "בירגר",לפני כחצי שנה הובחנתי כחולת דלקת פרקים לציין כי לא היתה לכל עדות בתוצאות בדיקות הדם שנעשו,הפרקים כאבו ומעט נפוחים,התחלתי בטיפול של מטרדוקס,התופעה חזרה בשנית אולם הפעם יש לי כאב גם בשוק ,כאב נקודתי מציק וזרמים חמים של זרימת דם בברך,הרופא לא רוצה לנסות ולבדוק במה המדובר ודובק ב"דלקת פרקים" הכאב עז ואינו מניח ,אף לא בלילה,באיזה רופא עלי להתייעץ?מה עושים?,אודה לתשובתכם

03/04/2008 | 19:03 | מאת: דניאלה

שצ שלום רב, ראשית שאלה- ציינת שאובחנת לפני 15 שנה עם מחלת "בירגר"-trombangiitis obliterans -האם את היית מעשנת כבדה? האם הינך מעשנת כעת? שכן זהו מצב של מחלה דלקתית בכלי הדם עד כדי חסימות שלהם שלרוב נוטה להופיע במעשנים, ודווקא יותר בגברים. לגבי התלונות האחרות, לא הבנתי היכן בשוק הכאב (מלפנים?מאחור?) בכל אופן, הכאב הפועם בברך, עם התלונות הקודמות של כאבים דיפוזיים ונפיחויות במיפרקים שונים, בהחלט מחשיד לבעייה ראומטולוגית מסוג של דלקת מיפרקים כלשהי. העובדה שבדיקות דם היו תקינות, אינה שוללת את העובדה שמדובר בדלקת פרקים. איני יודעת באלו בדיקות מדובר (האם נילקחו בדיקות לפרופיל אימונולוגי? שקיעה? CRP ?), אבל גם אם נלקחו בדיקות של RF (פקטור ראומטי) והיה שלילי, יש די מצבים של דלקות פרקים שהן מוגדרות סרונגטיביות, דהיינו, עם בדיקה של הפקטור לדלקת שלילית. בנוסף, דלקת פרקים יכולה להיות כחלק ממחלה כוללת ואז יתכנו הפרעות בבדיקות דם מסוימות כמו שקיעת דם או בדיקות אימונולוגיות מסוימות, אבל יכולה להיות גם מצב עצמאי ללא כל מחלה אחרת ברקע, ואז לרוב כל הברור כולל בדיקות דם למיניהן, יהיה תקין לחלוטין. אין ספק שהכתובת להמשך ברור וטיפול היא ראומטולוגיה. אולי כדאי להתייעץ עם רופא נוסף ולקבל חוות דעת נוספת. אולי יש בכל זאת בדיקות שלא בוצעו ולרופא אחר מזווית רעננה יהיה רעיון לבירור/טיפול מתאים יותר עבורך. מאחלת הצלחה וכל טוב. דניאלה

04/04/2008 | 11:01 | מאת: שצ

בקר טוב,תודה רבה על תשובתך המהירה,אז לשאלותיך,כן הייתי מעשנת מאד כבדה,היום אני מעשנת כ-10 סגריות לשבוע. הכאב היום הינו בשוק האחורי ובמפרק התחתון של הרגל ,איני יודעת לומר אם עשיתי את בדיקות הדם שציינת יודעת שנעשו בדיקות דם ESR,GOT,GPT ,נעשתה בדיקה נוספת של פרבו וירוס(האם לזה הכוונה?),פורטאין וכ"ו ,האם תוכלי להמליץ על רופא שמקבל דרך כללית מושלם?שבת שלום והמון תודה

10/04/2008 | 22:03 | מאת: יהודה

היי, אני הגעתי לפרופסור אלן רובינוב, מנהל היחידה לראומטולוגיה בהדסה עין כרם [ירושלים]. אני הייתי מאוד מרוצה. ממה שהבנתי הוא מומחה בראומטלוגיה, בנוסף לכך שהוא רופא שמכיר את התחום של כאב, ומאוד אמפתי. בהצלחה. הבעיה היחידה שלוקח כמה חודשים להגיע אליו לכן אם את מעוניינת להגיע אליו כדאי לקבוע שר"פ [אם רלוונטי מבחינתך]. יש לי טלפונים לקביעת תור אם את צריכה.