נימול בכפות הרגליים אחרי טיפול כימוטראפי

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

30/03/2008 | 07:49 | מאת: שרה

אחרי חמישה חדשים מסיום הטיפול הכימוטראפי שקיבלתי עקב גילוי סרטן המעי הגס וכריתת סיגמה, אני עדיין סובלת מנימול מציק ומכאיב בכפות הרגליים. בעיקר בשעות השינה. מה יכול לעזור?

30/03/2008 | 09:38 | מאת: דניאלה

שרה שלום רב, טיפולים כימוטרפים עשויים לגרום לתופעות של נימול, עיקצוץ וכאב בשל פגיעה בעצבים קטנים, תופעה הקרוייה נוירופתיה. תרופות שונות גורמות לכך בחומרה שונה, וכן יש כאלו הגורמות לנזק בילתי הפיך ואחרות לפגיעה שלרוב היא הפיכה. הטיפול הכימוטרפי אותו קיבלת אומנם שכיח לגרום לתופעות שציינת, אך מאידך, תופעות אלו לרוב הן הפיכות עם הזמן. נכון, פגיעה עיצבית יכול לקחת לה זמן רב להחלים, דהיינו עד שנה מזמן התהוותה, אך לפחות הסיכוי לשיפור ועד החלמה הוא גבוה. עם זאת, אין זה אומר שעלליך לסבול עוד מס' חודשים עד להופעת הטבה עצמונית. יש מיגוון תרופות שניתן ליטול שיכולות להקל עלייך. עצתי שתיפני לנוירולוג להתייעצות ומתן טיפול להקלת כאבייך. אם לא תשיגי הקלה מספקת ניתן לפנות גם לרופא כאב. כל טוב ובריאות שלמה.

30/03/2008 | 10:56 | מאת: יריב

אני גם אחרי טיפול כימותרפי (כשנה וחודשיים) וגם אני לצערי סובל מנוירופתיה די קשה..!! לפני כשבועיים התחלתי לקבל את ה"ליריקה" במינון של 75 גר' ולא הרגשתי שיפור מיוחד בתופעות הבלתי נסבלות האלו.. רציתי לדעת,אם יש כאן מישהו שמטופל בתרופה הזו,ואם היא הצליחה לעזור לו באיזשהוא אופן.. כמו כן,הייתי מעוניין לדעת יותר,עם "הליריקה" באמת הוכחה כיעילה..?? תודה מראש :)

30/03/2008 | 15:52 | מאת:

שלום שרה, רק רציתי לחזק את דברי דניאלה ולהדגיש שבהחלט לא צריך לסבול בשקט במצב בו את נמצאת - הרופאים בהחלט מכירים את התופעה שאת מתארת וישנם טיפולים היכולים להקל עלייך וכך לאפשר לך גם לתפקד טוב יותר - לכן חשוב שתפני לרופא מומחה לטפל בכאבים ובתחושות הלא נעימות שמהם את סובלת. מקווה מאוד שיצליחו להקל עלייך!