מריחואנה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

25/03/2008 | 16:34 | מאת: ת

שלום רב, האם מישהו מחברי הפורום קיבל אישור למריחואנה לצרכי טיפול בכאבים נוירופטיים כרוניים כתוצאה מפגיעה במערכת עיצבית. אם כן מה התהליך? ומה המינון? האם זה כתרופה או כסיגריה. אנא חלקו אתי את הידע

25/03/2008 | 16:49 | מאת: דניאלה

שלום רב, אומנם לפי משרד הביראות יש עקרונית אפשרות לאישור גידול מריחואנה. מעשית קבלת האישור היא די בעייתית, ושמורה רק למצבים שכל טיפול אחר מוצה ואין כל אפשרות טיפולית נוספת שניתן להציע. על הרופא להפנות את הבקשה למישרד הבריאות ויש איזו התגלגלות משם שאני לא ממש יודעת אותה, אבל הרופא כאב שלך אמור להכיר אותה. מדובר בלגדל את הצמח בבית ולעשן. יש עם זה הרבה בעיות, כי צריך לטפל בצמח, ללמוד לגלגל ולעשן אותו, וכמובן כל סיגריה מכילה כמות שונה של חומר, חוץ מזה אומנם אין ניקוטין אבל יש את כל שאר הרעלנים של עישון עם עלייה במחלות ריאה שפירות ובממאירויות לאורך כל דרכי הנשימה החל מהפה ומטה. כמו כן יש ירידה בנע' החיסון. בנוסף, עולה בכלל השאלה עד כמה זה עוזר ואפקט שיכוך הכאב עצמו של מריחואנה הוא לא ברור ונחשב לדי חלש, רק במיעוט יש תועלת משמעותית, בסיגריות יש אפקט פסיכואקטיבי שיכול להיות לא מבוטל, עם תופעות לוואי של "מיסטול". קיים תכשיר בכדורים ללא תופעות לוואי של אופוריה שמחזיק 12 שעות לכל כדור, אתה כמובן יודע כמה נכנס בכל פעם, הבעייה שאין בארץ. אפשר ליבא באופן אישי, אבל העלויות אדירות, אלפים לחודש, כך שאם אין לך חברת ביטוח פרטית שמוכנה לממן את זה, או שאתה מאוד עשיר, זה לא ממש פרקטי. לסיכום, צריך לזכור שאולי זה נשמע קורץ בתאוריה, אבל הטיפול במריחואנה, בוודאי בסיגריות, הוא גם בעייתי, וגם לא ממש הוכיח עצמו בכאב, ושמור באמת רק למצבים שבאמת כבר אין מה לעשות, כך שצריכים להיות בטוחים לפני כל הבלגן של הבקשוצת והאישורים, שזה בכלל הזמן לכך . כל טוב

25/03/2008 | 17:39 | מאת:

שלום רב, כיום יש שינוי בגישה של משרד הבריאות והם מאשרים שימוש במריחואנה רפואית גם לאנשים הסובלים מכאב כרוני ולא רק לחולי סרטן ואיידס. אני בהחלט ממליצה לך לנסות כי בעיני, זו תרופה לכל דבר אך לא מתאים כמובן לכל בעיית כאב. ניתן לקבל אישור לעשן מריחואנה ואז יש אדם המחלק את זה בחינם, באישור משרד הבריאות. כמו כן, אפשר לקבל אישור לגדל לבד. האדם האחראי על האישורים במשרד הבריאות הינו ד"ר יהודה ברוך ומנהלת משרדו, חנה, מטפלת בעניינים הלכה למעשה. אני מציעה לך להתקשר אליה ישירות והיא תסביר לך בדיוק מה התהליך ומה עלייך לעשות. 03-5552612הרבה הצלחה, מנדי

26/03/2008 | 16:34 | מאת: ת

היי מנדי איך את מרגישה אחרי העישון? האם את מסיימת סיגריה שלמה? לכמה זמן עוזר לך התהליך?

26/03/2008 | 18:44 | מאת: דניאלה

ת שלום שוב, בהמשך לתשובתה של מנדי, וכדי שלא יווצר הרושם שתשובותינו סותרות זו את זו ,מס' הבהרות, כדי לסדר את הדברים. אם נניח לעיניין הבירוקרטי, ונאמר שבאופן כזה או אחר אישור ניתן, וזו לא הבעייה, הרי ששאלה שכן צריך לשאול-האם זה הטיפול המומלץ? מה שניסיתי להבהיר הוא שמריחואנה בעצם לא ממש מוכחת או מותווית לכאב, ויעילותה בתחום הזה לא רבה, וקיימת במיקרים בודדים יחסית ולאחר מיצוי כל טיפול אחר. עקרונית הטיפול כן הוכח בעיקר במצבים של בחילות וחוסר תאבון בעיקר בחולי סרטן ואידס . יש נטייה לנסות טיפולים בכל מיני מצבים נוספים שלא הגיבו לטיפולים מקובלים, ואחד מהם הוא כאב עיצבי, אולם כמשכך כאב המריחואנה חלשה(שוות ערך לקודאין).ואם בוחרים להשתמש בסיגריה, אז שוב- צריך לזכור שלוקחים את כל הסיכון של סיגריות. איני מכירה את בעיית הכאב שלך, מה קיבלת או ניסית, אך לדעתי, אם טרם מיצית טיפול בסוגי אופיאטים למיניהם אחרים, הייתי משאירה את העישון לברירת מחדל-אך זו רק דעתי כמובן.