מיגרנות

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

24/03/2008 | 23:40 | מאת: תמי

שלום דניאלה, אתמול ביקרתי אצל רופאה ניאורולוגית עקב המיגרנות, מאחר וברור לי שאימיטרקס היא תרופה אשר לא מומלצת בריש גלי לכל מי שעבר ארוע לבבי. התרופה שקיבלתי למניעת מיגרנות היא טומפקס. האם יש לך נסיון, אם באמת תרופה זו עוזרת למניעת מיגרנות? ושוב תודה על תשומת הלב, תמי

25/03/2008 | 16:26 | מאת: דניאלה

תמי שלום רב, טופמקס היא תרופה שמותווית מעבר להתוויה היסודית שלה שהיא עבור מחלה פרכוסית, וזה לרוב במינונים גבוהים למדי ( עד 600 מג' ליום) , למניעה של מיגרנות, ואז בדרך כלל מקובל לתת אותה במינון נמוך יחסית של כ- 100 מג' בממוצע. בהחלט יש דיווחים על הצלחות עם הטופמקס בטיפול מניעתי של מיגרנות,הן בהפחתה של תדירות ההתקפים והן בהפחתת חומרתם, וגם מהכורתי עם מס' אנשים שנטלו אותה לסיבה זו, בהחלט ראיתי חולי מיגרנה שהרוויחו תועלת מהתרופה. כמובן שכמו עם כל תרופה, אין 100%, והתגובה בכל אדם היא שונה, ועד שלא מנסים- לא יודעים. כמו כן חשוב להבין שהטופמקס מטרתה היא למניעה ואינה נילקחת להקלה בזמן התקף חד, וגם אינה מועילה באם בעת התלקחות מנסים "לקחת יותר" או לשנות מינון, וזה גם לא מומלץ. כל הרעיון הוא מתן מתמשך ועיקבי, כדי למנוע התקפים. אם כבר מופיע בכל זאת התקף יהיה צריך להתמודד איתן בדרכים אחרות עד שיחלוף ולקוות שיהיו פחות ופחות, ואולי יותר קלים. מאחלת הצלחה וכל טוב, דניאלה

30/03/2008 | 22:02 | מאת: מיכל

שלום תמי, גם אני סובלת ממיגרנות חמורות, ובהתייעצות עם נוירולוג ניסתי את הטיפול בטופמקס. על פי המלצת הרופא התחלתי במינון נמוך (50 מג' ביום, לאורך כחודש) והעליתי את המינון בהדרגה עד ל 150 מג'. הטיפול נמשך חצי שנה. נכרה הקלה בכאבים לאורך כמה חודשים: מתדירות של 4-8 פעמים בחודש ירדה התדירות ל1-2 בחודש ואף פחות. לצערי הרב כשנה לאחר הטיפול חזר המצב לקדמותו, ומאז נשאר כמו שהוא, כלומר התקפות של מגרנה כ4=8 פעמים בחודש בעיקר בתקופות חילופי העונות. כפי שהבנתי בטרם הטיפול, ההשפעה אמורה להיות לתקופה ארוכה הרבה יותר, בין 5 ל10 שנים, ללא שימוש בתרופה (כלומר שלתרופה אמורה להיות השפעה מתמשכת, גם כאשר מפסיקים לקחת אותה). אם כך, צר לי לומר- אצלי זה לא עבד...