בהמשך לכאבי פיברומילגיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

23/03/2008 | 01:01 | מאת: תמי

רציתי להוסיף בהמשך להודעה הקודמת. הכאבים אצלי מתגברים מאוד כאשר אני נמצאת במצב ריגשי קיצון. כוונתי, זה יכול להיות כתובצאה מאירוע מאוד טוב אבל גם מאירוע אשר גורם למתח - הכאבים ממש מפוצצים אותי. חוץ מזה עוד דבר ששכחתי להוסיף, אני סובלת גם ממיגרנות קשות, במיוחד בחילפי מזג אויר, ומה שעוזר לי זה אימיטרקס. הפחד שלי הוא שנטילה יומיומית - וזה קורה כפי שאמרתי בחילופי עונות - יכול לגרום גם כן לנזק. כבר עברתי התקף לב, צינתור והשתלת סטנט, ויש לי הרגשה שהאימיטרקס אינו תורם, בלשון המעטה, לאנשים אשר עברו אירוע לבבי. ועוד דבר, שמעתי היום בחדשות ערוץ 10 שיש במזונות אשר אנו קונים לתומנו בסופרמרקט , רכיבים הגורמים לכאבי ראש. איני זוכרת מהו המרכיב, האם מישהו שמע במקרה? ואני לא מתכוונת לגבינה צהובה ושוקולד הידועים כ"מחוללי" מיגרנות. אני חייבת לציין שאני עוסקת שנים בפעילותיות ספורטיביות שונות על בסיס יומיומי, שחיה, ריקוד, םילאטיס ועוד. לאחרונה אני מרגישה שהאנרגיות הפיזיות שלי הידרדרו בצורה שקשה לי לעמוד בזה. אני חייבת לתפקד היטב בעבודה, וברגע שהעבודה נפגעת - זה בלתי נסבל וגם סיכון עבורי מבחינת יכולותי לקיים את עצמי. יש לי הרגשה, ותקנו אותי בבקשה אם אני טועה, שכל התרופות ששנים אני לוקחת גורמות לחולשת הגוף. קראתי על חומר הנקרא PEA . זהו ממריץ טבעי המיוצר ע"י הגוף, ואם הוא נמצא בגוף ברמה נמוכה, יש חולשה דכאונות, וכאבים. האם יש למישהו מושג, האם ניתן להשיג את החומר PEA, שאמור להימכר כתוספת מזון טיבעית, ואיך הוא נקרא, וגם כמובן אם אינו יוצר אינטראקציות מסוכנות עם כדורים למניעת דכאון. תודה לכל עזרה ותשובה לשאלותי.

23/03/2008 | 13:45 | מאת: דניאלה

תמי שלום שוב, מס' הערות לגבי דברייך. ראשית אתחיל עם נושא האימיטרקס- בתור אדם שעבר ארוע לבבי, צנטור והחדרת תותב, טיפול ע"י אימיטרקס, אם לסירוגין ובוודאי אם ניטל בתדירות גבוהה יחסית, לא רק שאינו מומלץ אלא יש מקומות שיתיחסו לכך כאל התווית נגד בין חלקית ועד מלאה. האימיטרקס, באנשים ללא גורמי סיכון למחלות לב, עשוי לגרום בתדירות נמוכה ביותר לאיסכמיה לבבית, תעוקה ועד ארועי לב. בעוד שבאדם הבריא ארועים אלו שכיחותם נדירה, בנוכחות גורמי סיכון למחלת לב, ובוודאי לאחר ארוע שכזה, הסיכון עולה ובכל הכיתוביות לתרופה יש אזהרות בולטות בנושא, אז לידיעתך !! . לגבי הנושא הראשון שהזכרת,הרי שהדבר מחזירנו לדברים שעלו בתשובתי הראשונה. לא ניתן להפריד בין הגוף לנפש. קיימת אינטראקציה ישירה בין השניים, לטוב ולרע. אין זה אומר שהכאב אינו אמיתי, או שאת "ממציאה" או "מגזימה", אבל הרגש והגוף קשורים קשר בל ינתק, ובעוד כפי שציינת כאשר אין את שולטת בכך, את רק מרגישה את סערת הרגשות, את ההתרגשות הגורמת להחמרה, את אותם הורמוני דחק שעולים בגופינו כשאנו עצבניים או נירגשים ופועלים בכל מיני אופנים, כמו על עליית דופק ולחץ דם, וזיעה, וגם על הכאב. וזה יכול להיות בדברים טובים כי תופעות דומות הגוף לעיתים חווה גם בחוויות חיוביות, ולמען הצניעות לא אפרט.... בכל אופן, ניתן ללמוד לנתב זאת למען הבריאות ובצורה חיובית. אם לומדים לשלוט באותם רגשות, לומדים לזהות אותם ולעבוד איתם כדי להקל את הכאב במקום שיתגבר, הרי לכל דבר שני צדדים ואם הרגש יכול להחמיר, הרי הוא יכול גם להקל, רק צריך ללמוד כיצד. לגבי מזונות וכאבי ראש- בהחלט יתכנו כאלו, אך זה תלוי בטיב הכאב, האבחנה שלו, והאדם, ולא ניתן להכליל. לשאלתך האחרונה לגבי ה- PEA, איני יודעת על מה מדובר, אך לפני שהייתי לוקחת תוסף, יש לקחת בחשבון שלפחות לגבי חומרים שהגוף מייצר, באדם שניזון באופן סביר, מרביתם הם ברמות תקינות, ואין באמת הוכחות שיותר זה יותר טוב, ולהפך, לגבי חלק מהם, כולל ויטמינים למיניהם, יותר גם יכול להזיק, אז לתשומת הלב, המילה "טבעי" נישמעת טוב, אבל גם הרואין וחצי מהכימוטרפיות הן כאלו.... כל טוב, דניאלה