ברוכה הבאה מנדי והמון בריאות טובה, יישר כוח!

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

21/03/2008 | 15:12 | מאת: גולדי

ראשית, מקווה שמצב בריאותך במגמת שיפור. כחולת פיברומיאלגיה, אני נוטלת את הכדור ליריקה, וברצוני לדעת באם ניתן לקחת איתו גם כדור נוגד דלקת כגון: אטופן 40 או 600 כמו כן עלי לעבור ניתוח בידי, וברצוני לדעת כמה זמן מראש עלי להפסיקו. בעלון התרופה מצוין,שעלי לדווח לרופא לפני ניתוח. בברכת חג שמח. גולדי

21/03/2008 | 15:48 | מאת: דניאלה

גולדי שלום רב, אין כל מניעה עקרונית לשלב ליריקה על כדורי נוגדי דלקת מסוג אטופן. על פניו איני רואה גם שום סיבה עקרונית להפסיק אף אחת מתרופות אלו לפני ניתוח. הליריקה- בוודאי לא בעייתית. לגבי האטופן, כמו כל כדור אנטי דלקתי, הוא בעל השפעה מסוימת דמוית אספירין, ולכן פוגע קצת בתפקוד הטסיות, שקשורות למערכת הקרישה. אולם הפגיעה היא שולית, ולרוב ךא מקובל, להפסיק תרופות אלו כמו שמפסיקים אספירין לפני ניתוח, ביחוד אם זה לא ניתוח גדול מידי. אם יש לך איזשהו ספק תשאלי את הכירורג נ.ב, אם הוא ירצה שתפסיקי, זה יהיה 10 ימים לפני. כל טוב , דניאלה

25/03/2008 | 17:50 | מאת:

גולדי היקרה, המון תודה על המילים החמות - זה בהחלט עוזר! דניאלה ענתה לך על שאלותייך ורק רציתי להוסיף דבר מה - בגלל שאת סובלת מכאב כרוני, סביר להניח שאת תצטרכי יותר טיפול לכאבים לאחר הניתוח מאשר אדם רגיל. חשוב מאוד לציין בפני הרופאים את נושא הכאב הכרוני ולהתייעץ איתם לגבי הטיפול הטוב ביותר לכאב. כמו כן, רק רציתי לציין שמאוד יכול להיות שתהליך ההחלמה שלך יהיה יותר איטי מאדם ללא כאב (ואיטי יותר ממה שהרופאים יגידו) בגלל כל מה שהגוף שלך מתמודד עימו - אם יודעים את זה מראש, קל יותר להתמודד עם זה כי זו לא הפתעה מאכזבת. אמנם החלמה והתמודדות עם כאב זה עניין מאוד אישי ואין הכרח שיכאב לך יותר או שתחלימי באיטיות אך שמעתי מהרבה חולים עם כאב שתהליך ההתאוששות לוקח יותר זמן. אני כמובן מאחלת לך שתחלימי במהירות ובאופן הטוב ביותר. אשמח מאוד לשמוע איך את מתקדמת לאחר הניתוח ומחזיקה לך אצבעות, מנדי