בחילה אלטרולט ודיכאון

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/03/2008 | 01:19 | מאת: סיון

שלום, אני בת 21 וטופלתי במשך שנה באלטרולט עקב תחושות של שריפה ונימול בכל הגוף. כרגע אני כבר חודש לא לוקחת את התרופה(מנסה להיגמל ממנה). במקביל להפסקת התרופה כבר כמעט שלושה שבועות אני סובלת מבחילות וחוסר תיאבון(בדר"כ אני בן אדם עם תאבון מאוד גדול ובריא).במקביל גם אני עוברת תקופה די דכאונית בגלל פרידה מחבר שלי אחרי שהיינו ביחד 3 וחצי שנים. השאלה שלי היא האם הבחילות וחוסר התאבון שלי קשורות להפסקת השימוש שלי באלטרולט או האם הם קשורות לתקופת הדיכאון שאני עוברת או האם הם קשורות לשניהם(גם לדיכאון וגם להפסקת התרופה)? דרך אגב עשיתי בדיקות דם הכוללות כימיה ותפקודי כבד והם יצאו תקינות חוץ מויטמין B12 שיצא די נמוך.. תודה מראש,סיוון

20/03/2008 | 19:07 | מאת: דניאלה

סיוון שלום, ראשית שאלה- האם את צמחונית? אם לא, יתכן ויש מקום לנסות ולברר מדוע ויטמין B12 נמוך, כי מקורו במוצרי מזון מן החי, ובאדם שאוכל בשר ודגים הוא אמור להיות תקין. אם תזונתך נורמלית אולי כדאי לבדוק את הקיבה שבעיות בה גורמות לבעיות ספיגה שלו וגם לבחילות, ואולי הבעיה בכלל שם. חוץ מזה רמה נמוכה שלו מחמירה/גורמת נוירופתיה ודורשת טיפול ע"י מתן תוסף תת לשוני . לעיניין האלטרולט-אחרי חודש של אי נטילה של מינון נמוך יחסית של תרופה זו, לא ממש סביר שעדיין תהיינה תופעות של גמילה. האלטרולט פועלת לא רק כנוגדת כאב, אלא המנגנון המרכזי שלה הוא בעצם אנטי דכאונית. יתכן שהפסקתה במיוחד בתקופה קשה ריגשית ממילא עבורך, גרמה להחמרה נוספת במצב הדיכאון שלך, על ידי כך שניטל ממך האפקט המועיל הנוגד דיכאון שהיא הישרתה עלייך, אפילו בתת מודע. חוסר תאבון בהחלט יכול להיות מיוחס למצב רוח ירוד. כמו כן יש החווים עם אלטרול תחושה של תאבון יתר, גם לא תמיד באופן מודע לגמרי לכך שתאבונם עלה (כמו לכך שמצב רוחם עלה ),ולכן בהפסקת התרופה, סביר שתופעות אלו-תאבון,מצב רוח, יחזרו למצבם הקודם,אך בשלב הראשון, זה ידמה לירידה/החמרה, עד שיתאזן. אני לא בדיוק הבנתי למה את מתעקשת להפסיק את התרופה. האם היא גורמת לך תופעות לוואי? אם סה"כ חשת בטוב עם האלטרולט והיית מאוזנת פיזית וריגשית, אז למה להפסיקה? ולמה דווקא באמצע סערת רגשות?! אולי הדבר הפשוט והנכון ביותר במקום לנסות ולהתמודד עם הכאב הריגשי, והדיכאון, והבחילות והכל- הוא פשוט לחזור ולקחת את האלטרולט שוב ?! כל טוב. דניאלה

25/03/2008 | 18:02 | מאת:

הי סיון, רק רציתי להוסיף שכשעוברים תקופה קשה כמו פרידה מחבר, הגיוני שתחושי עצבות או דכאון. כמו כן, כפי שדניאלה ציינה - התרופה עצמה מתפקדת כתרופה אנטי-דיכאונית ועל כן, ייתכן שעכשיו שהפסקת, את חווה עכשיו את התחושות הקשות באופן חזק במיוחד. לידיעתך, מאוד חשוב להתייעץ עם רופא גם על הדרך שבו מפסיקים תרופות. אם אינך מרוצה מהשימוש באלטרולט, אני מציעה לך לפנות למרפאת כאב ולהתייעץ איתם לגבי טיפול היכול לעזור לך כי קיימים טיפולים היכולים במקרים לא מעטים להקל על תחושות של שריפה וכו'. אני מאחלת לך שתצאי מתוך התקופה הקשה ושתתחילי לראות את האור בקצה המנהרה בקרוב. אנחנו פה בשבילך עד כמה שניתן באופן וירטואלי...