ליריקה וכדור שינה בונדורמין,אטופן, או טרמדקס

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

15/03/2008 | 21:01 | מאת: ליזי

היי מנדי, אני סובלת מפיברומיאלגיה כבר מספר שנים והתחלתי השבוע לקחת ליריקה 75מ"ג, בלילה לפני השינה.אני גם לוקחת בונדורמים שלינה, ומאז הליריקה, יש לי מעט סחרחורת, כאב ראש, ובעיקר רצון לישון בבקר, ושינה חזקה יותר בלילה שלא היתה קודם). ברצוני לדעת, האם לא לקחת כלל כדור שינה, או אולי לקחת את הליריקה בשעה אחרת. מתי הכי כדאי לקחת??? הכדור עזר בכאבים בכפות הרגליים, אולם בחלקים אחרים הכאב קיים, וגם עייפות יתר. אשמח לשמוע את דעתך ועצתך בהקדם. יישר כוח לך ובריאות טובה. בתודה מראש, ליזי

16/03/2008 | 09:23 | מאת: דניאלה

ליזי שלום רב, אחת מתופעות הלוואי, והרצויות לעיתים של הליריקה, היא עייפות יתרה. מאידך, פעמים רבות מטופלים שסבלו מהפרעות שינה בכלל, ועל רקע כאב בפרט, מדווחים על שיפור באיכות השינה עקב נטילתה. מקובל להתחיל בנטילה לפני השינה כדי להתרגל לתרופה, בהמשך לפי התגובה והסבילות, הליריקה יכולה להילקח פעמיים ביום ובמינון עולה ועד ל- 300 מג' פעמיים ביום מינון מירבי, במידת הצורך. כך שגם לגבי העובדה שעדיין יש כאב בחלק מהאיזורים בגוף, אחרי זמן כזה- זה נפלא שיש הקלה כלשהי, אך זה בוודאי מוקדם ןמינון נמוך למדי להפקת תגובה מירבית. חלק מהאי נוחות שאת חווה, קרוב לוודאי הגוף יסתגל אליה עם הזמן, ולאור השיפור בכאב כדאי להמשיך, לדעתי. לגבי הבונדורמין- סה"כ זו תרופה שמטרתה להקל עלייך את השינה ולא יותר, אם כעת את ישנה טוב, ואלי אפילו טוב מידי, עם עייפות יתר, למה שלא תנסי ללכת לישון מבלי לקחת את התרופה באופן אוטומטי ותראי מה קורה, לכל היותר, תמיד אפשר לקחת אותה שעתיים מאוחר יותר אם לא תרדמי, ובמיקרה הטוב, תרוויחי שינה טובה, עם כדור פחות, ואולי שיפור בתופעות, שיתכן שמוגברות על ידי שילוב של שתי תרופות עם טווח תופעות לוואי דומה. כל טוב, דניאלה