כאב כרוני אקוטי כתוצאה מפגיעה- המשך

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

09/03/2008 | 15:09 | מאת: עדנה

שחכתי לכתוב שהתנסתי במשככי כאבים שונים מליריקה סימבלטה ועד לטרמדקס אסיוול להורדת טונוס מוגבר .רק במדבקות הנרקוטיות עדיין לא התנסתי. כל זאת בתאום עם רופאי כאב. האם יש רופא ממומלץ במיוחד ולכןיכול לסייע בפריצת מעגל של תחושת כאב מוגברת?

09/03/2008 | 18:30 | מאת: דניאלה

עדנה שלום שוב, מספר דברים- ראשית לגבי נרקוטיקה שהעלית-ציינת משום מה "מדבקות נרקוטיות" כנראה מתוך התיחסות לדורוג'זיק, אולם יש לזכור שכאשר מדברים על תרופות אלו פרט למדבקות יש לפחות עוד 3 תכשירים חזקים דרך הפה, וגם תכשירים שהם "חצאי נרקוטיקה" שאומנם פחות מקובל להשתמש בהם, אך קיימים כמו נופן ופרקוסט, כך שיש מיגוון תרופות ולא אחת, מה שנותן אפשרות של מינונים, התאמת תופעות לוואי וגם יעילות. בנוסף, פעמים רבות תרופה אחת אולי לא הוכיחה עצמה, אבל אם משלבים מספר תרופות יחד בהחלט כן מצליחים להגיע לשילוב מוצלח, אשר תרופה יחידה לא השיגה לבד, אם כי לא הפחיתה די את הכאב, ואם כי לפעמים יש סינרגיזם בין תרופות שזה הגברת האפקט במתן משולב או לחליפין השפעה אדיטיבית שזה שההשפעה של תרופה אחת הוא בנוסף על זה של קודמתה,כך שאפילו תרופות שניסית בעבר יכול להיות שכדאי יהיה לנסות שוב עם תרופה אחרת, למשל נרקוטיקה. כמו כן, לאור הרשימה שציינת, ולמרות שאלו אולי התרופות שיותר ב"מודה" היום, הן בוודאי לא כל מה שיש, ובכאבים הללו גם תרופות ותיקות כמו אלטרול וגבפנטין יכולות לעזור לפחות כמו סימבלטה וליריקה. יש גם אפשרויות טיפול בתרופות לוריד במתן פעם בשבוע עם אמנטדין או קטמין או לידוקאין למשל. לא נחזור שוב על החשיבות והיעילות והמקום של טיפולים משלימים כמו הרפייה והיפנוזה שהוזכרו כאן ב"פורום" לא אחת, כול לאחרונה, וניתן לחפש לפי נושא זה ולמצוא חומר בתחום. בכל מיקרה, השורה התחתונה היא שלמרות שקיבלת מס' תרופות, הרושם שלי הוא שרחוקה את מלמצות את הטיפול בכאב על כל האפשרויות הגלומות בו. נכון, זה יכול להיות לפעמים תהליך ארוך עם לא מעט ניסיונות ותעיות ותהיות, אך החשוב מכל שיש עוד מה לעשות. למי לפנות? אם את יכולה להגיע לחוות דעת פרטית אצל פרופ' אייזנברג, אז לדעתי זה שווה.כל טוב

11/03/2008 | 12:27 | מאת:

שלום רב לך עדנה, אין ספק שכשצריך להתמודד עם הקשיים של שיתוק וכל קשיי הניידות שמתלווים לזה והתלות באחרים, התוספת של התמודדות עם כאב זה באמת קשה ביותר ואין ספק שמאוד חשוב ולדעתי האישית אולי אף הכי חשוב, זה למצוא הקלה לכאב. דניאלה המליצה לך כבר על רופא כאב מבריק שהוא גם אדם משכמו ומעלה וזה פרופ' אייזנברג אך אם אין לך דרך להגיע אליו פרטית יש את מרפאת הכאב שבניהולו בבית חולים רמב"ם שהינה מרפאת כאב טובה עם מכלול של רופאים ומטפלים כי הנטייה היום היא לטפל בכאב במגביל במספר מישורים שונים. אפשר להסתכל על היכולת לחיות יחד עם ולמרות הכאבים כ"כישור" שצריך ללמוד כי הרי אף אחד לא נולד עם חוברת הנחיות להתמודדות עם כאב המשתלט על החיים. בהיות בני האדם אנשים ייחודיים, אנשים שונים מתמודדים בדרכים שונות אך אני בהחלט מאמינה שללמוד להתמודד זה תהליך למידה שדורש גם תמיכה מאחרים. אחד מהדרכים לקבל כלים להתמודדות עם הכאב זה דרך עבודה עם פסיכולוג רפואי - פסיכולוג המתמחה בסיוע לאנשים הסובלים מבעיות רפואיות ובעל טכניקות שונות להתמודדות עם מצבים כמו כאב קשה ויכול להקנות כלים חשובים. אני בהחלט ממליצה לך, כפי שדניאלה כבר ציינה, להתחיל במרפאת כאב כי כרגע ממה שאת מספרת זה נשמע הדבר הכי חיוני ומיידי. אם תרצי הכוונה לאנשי מקצוע שונים באיזור מגורייך, נשמח לנסות לסייע אך חשוב לזכור כי אין אילו המלצות מקצועיות אלא עצות מאנשים בעלי נסיון המנסים לסייע לאחרים במצבים שונים של כאב מתוך הבנה. לידיעתך, אם אין לך דרך להגיע למקומות השונים כגון מרפאת כאב, את יכולה לפנות לגורמים כגון עזר מציון אשר מספקים שרותי הסעה לאנשים בכיסאות גלגלים/קשיי ניידות וכו' ואין זה עולה כסף. אך חשוב לדעת שכדאי להזמין כיומיים מראש את ההסעה. בארגון זה, לפחות בעבר, משתמשים באמבלונסים ככלי הסעה עם היתרון של כיסא ההופך למיטה, אפשרות לשכב ולא לשבת וכן הלאה כך שידאגו לך כמו שצריך. האנשים באירגונים מהסוג הזה הם בדרך כלל מקסימים ויעזרו לכל אדם, ללא קשר לדת וכו'. רציתי רק לתת לך טיפ אחד בקשר לטיפול במרפאת כאב, טיפ שאני חוזרת עליו לא פעם אז בטח לרבים נמאס לשמוע, אך את שומעת את זה פעם ראשונה ולכן אחזור על זה- למרות שכבר ניסית מספר תרופות לטיפול בכאב יש עדיין תרופות וטכנולוגיות לא מעטות שלא ניסית כפי שדניאלה פירטה. כמו כן, לפעמים תרופה שכבר נוסתה יכולה להשפיע בצורה חיובית יותר כאשר היא ניתנת בשילוב עם טיפולים אחרים. בגדול, חשוב לזכור שמציאת טיפול הכי טוב לאדם מסוים, זה תהליך שיכול לקחת זמן ובדרך יכולים להיות נסיונות שלא מצליחים. זאת, משום שטיפול בכאב הינו שונה מלמשל טיפול בבעיית לב שלרב ינתן טיפול זהה או דומה לאנשים עם אותה בעיה. בכאב כאמור אין זה כך: יכולים להגיע לטיפול שני אנשים הסובלים מאותה בעיית כאב אך כל אחד יגיב לטיפולים אחרים לגמרי, למרות הבעיה הדומה. אין זה קשור לאיכות הרופא אלא לאופי המקצוע. לפעמים הסוד הוא מציאת המינון הנכון - יכול לקרות מצב שאדם לא מרגיש כל הקלה מתרופה מסוימת במינון X אך כשמגיעים למינון גבוה יותר, פתאום מורגשת הקלה כלשהי ולפעמים כאמור זה עניין של התנסות בטיפול או תרופה חדשה והרבה פעמים הסוד הוא בשילובים של תרופות. בכל אופן, אני מאחלת לך המון הצלחה ומקווה שיוכלו להקל עלייך בהתמודדות המורכבת עם מכלול הבעיות. אנחנו בכל אופן כאן לרשותך. אם תרצי לשוחח איתי על כל דבר את גם מוזמנת להתקשר אלי ל 0547233073 אם אני חוזרת למה שכתבתי בהתחלה - כמובן שכל אחד חווה מוגבלות באופן שונה ושיתוק חלקי בכל הגפיים, זה דבר מורכב במיוחד ודבר שאני מכירה רק דרך חברים בבית הלוחם ולא מתיימרת להבין באופן אישי אך אשתף אותך בתחושה שלי לגבי כאב/מוגבלות - אני באופן אישי מרגישה היום שיותר קשה להתמודד עם כאבי התופת מאשר המגבלות של לא להיות מסוגלת לעמוד בכלל וכו' (בעבר חשבתי שיותר טוב להיות מסוגלת לעמוד וללכת ולהישאר עם הכאבים אך היום אני מרגישה שהכאבים מגבילים יותר) כי בסופו של דבר הכאב מגביל אותי הרבה יותר אפילו מבחינה פיזית/מבחינת מה שאני מסוגלת לעשות. כמובן שכל אחד וצורת הראייה שלו וכמובן שאני לא חיה את מה שאת עוברת אך מטרתי היא בסך הכל להגיד שכאב זה דבר במיוחד קשה להתמודד עימו ומגיע לך לקבל כל עזרה שניתן לקבל בעניין זה. מחזקת את ידייך, מנדי