ליריקה

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

04/03/2008 | 17:17 | מאת: בינה

האם ליריקה אוששר בסל החדש ומתי נכנס האישור לתוקף

04/03/2008 | 18:33 | מאת: דניאלה

בינה שלום, ליריקה מאושרת לכאב עיצבי מזה יותר משנה. לתרופה יש מיגבלות באישור, שעד לאחרונה היו שהיא מאושרת רק כתרופה בקו שלישי ומעלה, לאחר מיצוי של שני קווי טיפול לפחות של תרופות יעודיות לכאב עיצבי כמו תרופות נוגדות דיכאון, או נוגדות אפילפסיה, או טרמדקס, או תכשירים מכילי פרופוקסיפן כמו אלגוליזן פורטה וכו'. ב"סל" האחרון בוצעו הקלות מבחינת הדרישות לקבלת התרופות. כמדומני ,אבל איני בטוחה בכך, שהפחיתו דרישה לקו אחד קודם וניתן לקבלה כבר בקו שני(בלי נדר)

05/03/2008 | 13:55 | מאת:

שלום רב אכן, הצלחנו להכניס את התרופות לכאב עצבי לסל כבר ב2006 אך כפי שדניאלה כבר ציינה מצד אחד היו מגבלות שהקשו על חולים רבים ומצד שני, גם כשחולים היו זכאים ע"פ ההנחיות של משרד הבריאות, קופות החולים לא איפשרו. אנו יודעים באופן וודאי כי רב הזכאים מתוך 25,00 הזכאים לתרופות הללו לא הצליחו לקבל תרופות כמו ליריקה וזו הסיבה שרופאי הכאב, הנוירולוגים ורופאי הסכרת, יחד עימנו, מהצד של החולים, עמלנו יחדיו על מנת להסדיר את העניין. ביולי 2007 ההסתדרות הרפואית פירסמה הנחיות חדשות ומפורטות מאוד לגבי האופן הטיפול בכאב נוירופטי - לא רק לגבי שלושת התרופות לטיפול בבעיה זו אלא דרכי טיפול באופן כללי. אנחנו, יחד עם כל הגורמים הרלוונטים פנינו לועדת הסל בבקשה להורות לקופות לפעול לפי ההנחיות החדשות ולאפשר לחולים כמונו, לקבל את התרופות הלכה למעשה. כעת, יש תוספת תקציבית משמעותית וכן אין כיום הנחיות של טיפול בקו שלישי - כל החולים יכולים לקבל את התרופות הללו כקו טיפול ראשון או שני, לפי סוג הבעיה. כפי שכבר הסברתי, זה יקח כמה שבועות עד שהעניין יוסדר בתוך משרד הבריאות (ואז מפרסמים חוזר מנכל עם ההנחיות לרופאים ולקופות) ואז רק נותר לחכות לראות את ההנחיות של כל קופה וקופה ולכן קשה להגיד כבר עכשיו בדיוק איך העניין יתנהל. בכל אופן, בקרוב העניין יוסדר וייתכן שכבר עכשיו, הקופות התחילו להקל. שווה לנסות ואם זה לא יעלה יפה, אודה לך אם תוכלי לעדכן אותי. הרבה הצלחה, מנדי