כאבים עצביים קשים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

02/03/2008 | 18:30 | מאת: רוני

שלום רב, האם משהו לקח את התרופה טגרטול לכאבים עצביים והיא עזרה לו, אם כן? תוך כמה זמן? מה תופעות הלוואי שלה? אם יש המלצה אחרת להקלה בכאבים אלו: שהיא איננה גבאפנטין,ליריקה או סימבלטה אשמח לשמוע . אם מישהו מכיר רופא המומחה לבעיות וכאבים עצביים ו/או על דרך מלבד תרופות וזריקות להקלה בכאבים אלו . רוני

02/03/2008 | 19:17 | מאת: דניאלה

רוני שלום רב, דבר אחד שלא ציינת בדברייך הוא מהו מיקומם של אותם כאבים עיצביים עליהם את/ה מדבר/ת (אני מתנצל אבל רוני יכול להשתמע לשני המינים...), ולעיתים המיקום ו/או האבחנה של סיבת הכאב יכולה להשפיע מבחינת בחירת הטיפול עצמו. לגבי הטגרטול, זו תרופה ממשפחת נוגדי אפילפסיה שבעבר היתה האב טיפוס לטיפול בכאב עיצבי. כיום, כמעט ולא מקובל לטפל בטגרטול, אלא בכאבים עיצביים של הפנים ובאותם מצבים הקרויים נוירופתיה של העצב החמישי-טריגמינל נוירלגיה. אומנם אם נכשלו תרופות אחרות, אפשר לנסות גם אותה, אולם סך הכל, לפחות לפי הגישה של הרופא שלי, לדעתו, לא חייבים לנסות כל תרופה מכל משפחה כדי להוכיח כישלון, כך שאם מנסים מס' תכשירים נוגדי אפילפסיה למשל, נגיד גבפנטין ןליריקה ולא עזרו, ,אז אין הרבה הגיון לנסות גם טגרטול, אפילו שהמנגנון שונה משהו. כמו כל התרופות מהמשפחה היא עובדת די לאט לוקח שבועות עד להתחלת השפעה, כלומר לפחות חודש וחצי.תופעות לוואי הן בעקר במערכת עצבים מרכזית של שינויים בריכוז, עייפות,וכן שינויים בבדיקות של תפקודי כבד ודורש גם מעקב אחרי רמות התרופה בדם. בנוסף יש לה אינטראקציות עם תרופות נוספות ויכולה להפחית או להגביר רמות של די הרבה תרופת וצריך להיות ערים לכל שינוי או תרופה חדשה שלוקחים, לברר האם מתנגשת עם הטגרול או לא, ואם צריך לכן התאים מנון. לשאלתך לגבי טיפול, אז לפי שמות התרופות שציינת נראה שטופלת לפי צו העונה ולפי התרופות שנחשבות ל"חדשניות" כיום בטיפול עיצבי. עם זאת יש לזכור כי כפי שבזמנו ניתן הטגרטול (לפני עידן הסימבלטה והליריקה), כך קיימות עוד מס' תרופות ממגוון קבוצות, גם מהקבוצות הללו- נוגדי אפילפסיה ונוגדי דיכאון, וגם מקבוצות אחרות, כמו מייצבי ממברנות, נוגדי פרקינסון,ואחרים שיתן לתת. סך הכל התוצאות בתרופות השונות, ישנות או חדשות הן די דומות. אין לצערנו אומנם מחד תרופת פלא עדיין, אך מצד שני אם נכשלו מס' תכשירים, עדיין יש סיכוי להגבה ע"י תכשירי אחרים, שאינו פחות מזה שהיה ע"י התכשירים "המתקדמים" יותר, לכאורה. קיימות גם מס' תרופות כמו לידוקאין, קטמין או אמנטדין, אפשר לתת במצבים מסויימים במתן תוך ורידי במירפאות הכאב עם תוצאות לא רעות. לגבי טיפולים "אחרים" ,לא את הזכרנו כאן ב"פורום" את החשיבות של החלק העצמי בטיפול. היכולת להקל כאב ללא תרופות, להחזיר שליטה לעצמך ולחייך. אני אישית ממליצה בחום על לימוד של טכניקות הרפייה/דימיון מודרך/היפנוזה עצמית/ביופידבק. לא כל הדברים שציינתי הם אותו הדבר, אך כוונתם להשיג את אותה מטרה, הגברת כוח המודעות הפנימית שלנו, הקיים בכל אחד ואחד מאיתנו, אך פעמים רבות מדוכא וחסום ע"י מחשבה ושיפוטיות ופחדים, כדי שיוכל לשמש אותנו לרגיעה והקלת כאב. ללמוד לנתב את אותם כוחות פנימיים בצורה חיובית ולא שלילית. האנסטינקט הבסיסי כשכואב הוא להתכווץ, לנשום יותר מהר, פעולות שמגבירות מתח שרירים-ובכך רק מגבירות כאב,וזהו מעגל שמחמיר עצמו. אם נדע לנתק את המעגל לבד, ולו ע"י כך שבעת ההחמרה נלמד להירגע, או לנשום או לחשוב על משהו נעים במקום מייד להילחץ כי הרע מכל הולך לקרות, אזי-כבר התוצאה תשתנה עבורנו. כדאי לקבל הדרכה ע"י פסיכולוג רפואי ולתרגל,לתרגל, ולתרגל. מה עוד?! פעילות גופנית חשובה בכל מצב. היא שומרת על חיוניות ומפרישה אנדורפינים. אם יש קושי, כדאי לשקול להתחיל לבצעה במים חמים-הידרותרפיה, שחייה, שם הכל יותר קל. בתור המלצה לרופא כאב טוב המבין בכאב עיצבי,אני הייתי ממליצה החום על פרופ' אייזנברג ברמב"ם, רק שאני יודעת שדרך בית החולים די בלתי אפשרי להגיע אליו, אולי באופן פרטי ,אבל זה שווה לפחות את חוות הדעת, לדעתי. כל טוב ובהצלחה

04/03/2008 | 12:58 | מאת:

שלום רוני, רק רציתי להוסיף שיש כעת הנחיות חדשות לתרופות לטיפול בכאב עצבי (אני יודעת שאני נשמעת כמו תקליט שבור בעניין הסל אך מה שחשוב הוא שאנשים ידעו שכעת קבלת התרופות הללו אמור להיות ללא מאבק) ותוך כמה שבועות, לאחר אישור הממשלה, משרד הבריאות יוציא חוזר מנכ"ל עם ההנחיות. השלב הסופי הינו ההנחיות שהקופות יוציאו לאופן מתן התרופות לטיפול בכאב עצבי כך שבקרוב יהיה הרבה יותר קל לקבל אחת משלושת התרופות שציינת. כל אחד מרופאי הכאב מבינים כיצד לטפל בכאב עצבי ולכן, אם תגיע למרפאת כאב בבית חולים, תהיה בידיים טובות. אני תומכת בהמלצה של דניאלה להגיע לפרופ' אייזנברג ו/או למרפאת הכאב ברמב"ם, זוהי מרפאת כאב מאוד מקצועית עם צוות מקצועי ואמפתי ביותר. כפי שדניאלה תיארה, יש עוד דרכים שניתן לטפל בכאב עצבי במסגרת מרפאת הכאב. חשוב לדעת שיכול לקחת זמן עד שמוצאים את התרופה הטובה עבורך או שילוב הטיפולים המתאים עבורך ולכן חשוב להתמיד. בקשר לשאלה לגבי טגרטול - אכן זוהי תרופה מהדור הישן לעומת התרופות החדשות הקיימות היום. כולי תקווה שתצליח להגיע למרפאת כאב/פרופ' אייזנברג אך אתה חייב ראשית כל לבקש הפנייה/המלצה מרופא המטפל שלך. הרבה הצלחה, מנדי

23/03/2008 | 00:24 | מאת: תמי

שלום רב, כבר כ-20 שנה שהוגדרתי כסובלת מסינדרום הפיברומילגיה. ניסיתי סוגים שונים של טיפולים, אלטרנטיביים וקונבננציאליים גם, אני לוקחת באופן קבוע כ-6 כדורים של פרוקסול פורטה, במצבי כאב בלתי נסבל גם טיפות טרמדקס (ג-60 טיםות סיום), וכשגם זה לא עוזר, אני פשוט מנסה ללכת לישון עם כדור קלונקס בתקווה שתוך כדי השינה הכאב יחלוף. אין די מילים לתאר עד כמה איכות חיי נפגעת ואני לא יודעת אם לא גרמתי לעצמי נזק בלתי הפיך עם כל התרופות {גם תרופות נגד דיכאון). לאחרונה הופניתי למרפאת כאב וטופלתי ע"י זריקות לידוקאין שניתנו לי ע"י רופא מרדים. זה עזר מאוד, אבל לאחר כ-8 טיפולים הרופא סירב להמשיך בטיפול. לשאלתי, מה הסיבה, הרי סוף סוף נמצא משהו שעוזר לי, אז למה להפסיק, התשובה היתה "ככה", כלומר אין תשובה. שאלתי, מדוע לא ניתנת אפשרות לקבל באופן קבוע זריקות לידוקאין? האם יש תופעות לואי בטיפול ממושך הגורם לנזק? אשמח לתשובה ואם יש למישהו בפורום עצה , לגבי סוג טיפול כלשהו, מלבד אלטרנטיבי אודה מאוד.

13/03/2008 | 09:13 | מאת: דליה

לעיונך על הטכנולוגיות המתקדמת למניעה ריפוי והחלמה http://www.metaplim.co.il/a.asp?p=6947

13/03/2008 | 22:12 | מאת: דניאלה

הבנו בפעם הראשונה, שנייה, שלישית ו.... זה אתר תמיכה ולא אתר פרסום חינם לשיטת הטיפול שלכם, למרות שבוודאי שזה ממש נוח, כל כמה ימים,כשיש פונה חדש,סובל ומתוסכל, שעוד לא מכיר אתכם, לצוץ כחדשים ב"פורום" עם אותן הבטחות להחלמה. אז בינתיים, לא ניכנס לטיעונים, אפשר הרי תמיד לאמר מילים יפות עד כמה כל מה שחשוב לכם הוא טובת המטופל, להציע שיטה שעובדת ולעזור לסובלים שדברים אחרים לא סייעו להם. אך מילים קל לאמר, לעמוד מאחריהן, קשה הרבה יותר. אני כבר כמעט ונעלבת כשאני רואה את ההמלצות /פרסומות חוזרות ונישנות שלכם. כמה פעמים צריך לשמוע אותו הדבר? כמה פעמים צריך לבקש שלא להשמיע כבר ולא להענות? למה להתעקש אם אתה לא רצוי-ואין זה מקומך,ולא רק אני אומרת זאת. סה"כ זה די צבוע בעיני לנצל פורום שכזה לצרכי פרסום ללא תשלום כדי להרוויח כסף מאנשים סובלים, כשלא ברור, שבעצם באמת תמלאו את "ההבטחה" לכאורה, שהיא החלמה