"ליריקה" - תרופה לכאב כורני

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/02/2008 | 15:02 | מאת: תחקירנית

שלום רב לצורך תחקיר אנו מחפשים אנשים שמנסים לקבל את תרופת הליריקה המסייעת לסובלים מכאב כרוני. אם ניסיתם לקבל את התרופה ולא נתנו לכם - אשמח אם תוכלו להשאיר כאן הודעה. תודה רבה

23/02/2008 | 13:03 | מאת: שרי

האם אפשר בבקשה לדעת יותר פרטים על מטרות המחקר ומי עומד מאחוריו?

24/02/2008 | 21:21 | מאת: תחקירנית

מדובר בתחקיר לטלוויזיה בנוגע למדיניות של קופות החולים. אשמח לתת עוד פרטים באם תשאירו מייל

26/02/2008 | 21:45 | מאת: גם אני

הנושא מאוד חשוב ורצוי שיעלה למודעות הציבור. נכון ש"זכינו" והחל מעוד שבועיים, החיים יהיו יותר קלים אך כן צריך לדבר על זה לטעמי.אני לא חושבת שארצה להתראיין אך כן אשמח לספר את סיפורי בנוגע לתרופת הליריקה. [email protected]

27/02/2008 | 18:35 | מאת:

אכן, אחרי שנאבקנו קשה ודיברנו עם חברי הועדה, כתבנו מכתבים, אירגנו עצומה ועוד, נכנסה התרופה לכאב מתפרץ ממקור סרטני וכן הוסרו כל ההגבלות על התרופות לכאב עצבי- זה אומר שבעיקרון, כל מי שזכאי לתרופה, יוכל לקבלה ללא צורך לנסות תרופות אחרות קודם וכו' אך חשוב להסביר את התהליך שיקרה עכשיו: ראשית כל הממשלה צריכה לאשר את המלצות הועדה - סביר להניח שהממשלה תאשר לאחר מכן, משרד הבריאות יוציא חוזר מנכ"ל עם ההנחיות לגבי התרופות הללו. השלב הבא מתקיים בקופות - כל קופה מחליטה למעשה את אופן מתן התרופות. מסיבה זו אנחנו עדיין לא נחים ונעקוב אחרי כל שלב ושלב בתהליך, על מנת לוודא שחולי הכאב העצבי לא יעברו את אותו סיוט שהתרחש עד עכשיו ולוודא שהם ימלאו את ההוראות של חוזר המנכ"ל......

10/12/2008 | 20:29 | מאת: איציק

אני נכה צה"ל נפצעתי פגיעה רב מערכתית מרימון יד סורי במלחמת יום כיפור, בין היתר נפגעתי גם פגיעה עצבית ברגל שמאל,שגורמת לחוסר תחושה, נימול,והרגשה של שריפה,וכאבים חזקים. במשך 35 השנים שעברו, לא ידעו או לא רצו לטפל בבעיה של הכאב הכרוני ברגל, לאחרונה הופנתי לד"ר רויקינד נוירוכירורג בבית חולים איכילוב, והוא המליץ לי על התרופה הזו " ליריקה" במינון של 75mg למשך 3 חודשים,ובמידה והתרופה לא תעזור,אז הוא החליט לנתח,ולשחזר את העצבים הפגועים ברגל. מישהו יודע משהו על ניתוח שיחזור עצבים? אשמח לקבל תגובה למייל: [email protected], תודה

10/12/2008 | 20:31 | מאת: איציק

אני נכה צה"ל נפצעתי פגיעה רב מערכתית מרימון יד סורי במלחמת יום כיפור, בין היתר נפגעתי גם פגיעה עצבית ברגל שמאל,שגורמת לחוסר תחושה, נימול,והרגשה של שריפה,וכאבים חזקים. במשך 35 השנים שעברו, לא ידעו או לא רצו לטפל בבעיה של הכאב הכרוני ברגל, לאחרונה הופנתי לד"ר רויקינד נוירוכירורג בבית חולים איכילוב, והוא המליץ לי על התרופה הזו " ליריקה" במינון של 75mg למשך 3 חודשים,ובמידה והתרופה לא תעזור,אז הוא החליט לנתח,ולשחזר את העצבים הפגועים ברגל. מישהו יודע משהו על ניתוח שיחזור עצבים? אשמח לקבל תגובה למייל: [email protected], תודה

18/05/2008 | 21:21 | מאת: עדי ברק

מעונינת להתנסות בתרופה

10/03/2012 | 14:39 | מאת: צוקרמן סנדרה

נטילת לירקה גורמת להשמנה?