נוירופתיה סנסורית

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

20/02/2008 | 11:13 | מאת: אילנית

אני בת 40 לפני כחודש "נתפס" לי הגב באזור הימני התחתון במשך כשבועיים לא יכולתי ללכת , לאחר שהכאב התעממם החלה לכאוב לי הרגל הימנית תחושת נפיחות וונימול בכף הרגל ובירך. רופא המשפחה שלח אותי למיון כדי לשלול ארוע מוחי , שאכן נשלל. נשלחתי לביצוע בדיקת EMG שאבחנה נוירופתיה סנסורית בשתי הרגליים כאשר בימנית קצת יותר. רופא המשפחה החל לשאול אותי על מחלות גנטיות עצביות במשפחתי. לציין שבשנה האחרונה אובחנה אצלי סכרת מסוג 2 ואני מטופלת בכדורי מטופורמין ובעקבות גילוי זה אני בהליכי דיאטה אינטנסיבית השלתי כ30 ק"ג ממשקלי. והסכרת מאוזנת HBA1C אחרון 5.4.!! במקביל נשלחתי לבצע בדיקות B12 וחומצה פולית. עד שאגיע לנוירולוג...אודה לעזרתכם לאחר דישדושים בכל אתרי האינטרנט המתעסקים ברפואה, נוירופתיה בד"כ מתקשרת לסוכרת. האם נוירותפיה סוכרתית מתרחשת לאחר שנים של מחלה? האם יכולה להופיע תוך זמן קצר כל כך? מה ההשלכות העתידיות? האם ניתנות לטיפול תרופתי ?פיזיותרפי? האם סכרת הריונית שסבלתי ב2 ההריונות האחרונים (5ו-7 שנים) נכללות במחלת הסכרת? אילו מחלות עיצביות גנטיות יכולות להיות לי? אודה לתשובתכם. אילנית

20/02/2008 | 20:46 | מאת: דניאלה

אילנית שלום רב, איני בטוחה שיש תשובה חד משמעית לשאלותייך, מה גם שהמידע שמסרת הוא חלקי. בכל אופן, מכיוון שב- EMG המימצא היה של נוירופתיה תחושתית דו"צ הרי שהסיכוי שזה קשור לארוע ה"גב התפוס" הוא לא רב. הארוע של "תפיסת הגב" מתואר על ידך כארוע חד שחלף, והקרין לרגל ימין, כך שאם היה קשור לבעיה כלשהי, היינו מצפים שתהיה פגיעה חד צדדית. לגבי הסכרת-בהחלט נוירופתיה תחושתית דו"צ ברגליים, זהו סיבוך נפוץ של סכרת. אומנם קיים קשר בין משך המחלה לרוב לסיכוי להופעת הנוירופתייה. מרכיב נוסף הוא איזון הסכרת-הזמן שבו יש סוכר מעל לנורמה-מכל סיבה שהיא. יש לזכור כי אומנם את נחשבת כחולת סכרת ידועה שנה לערך, אך משום שגם היית עם סכרת הריונית, לא ניתן אולי לשלול בכל זאת נטייה לכך, ואולי היתה לך סכרת סמויה שפוספסה/לא זוהתה תקופה ממושכת, עם עליות בערכי הסוכר מפעם לפעם, ולכן כעת יש כבר נוירופתיה. מאידך, יש לקחת בחשבון שמדובר באפשרות שלישית, דהיינו, שהנוירופתיה אינה קשורה לסכרת, ושה"גב התפוס" לא היה סתם גב תפוס, וכל התמונה קשורה יחדיו, ולכן יש איזו בעיה בעמוד שידרה שגרמה כאב, עם נוירופתיה והפרעות תחושה, שמצריכה ברור. אני בטוחה שתוכלי למצוא באינטרנט רשימת מחלות מפחידות יותר או פחות שגורמות לנוירופתיות, נראה לי שלפני שמתחילים לחשוב על כל מיני אבחנות, כדאי להגיע לבדיקה הראשונה ולראות אם יש בכלל סיבה להתחיל לדאוג ולהתחבט. הסבירות לכך בעיני לא רבה, ואני מאמינה שאחרי שנוירולוג יבצע בדיקה נוירולוגית גופנית מלאה, תהיה לו תשובה עקרונית לכך, כתלות בתוצאות בדיקתו, באם תקינה לגמרי אם לאו. מה ההשלכות-קצת קשה לענות כשעוד לא לגמרי ברור מה האבחנה אצלך. עקרונית במיקרי נוירופתיה מסיבות שונות, כשלא ניתן לפתור את המקור של הבעיה והנוירופתיה קיימת, מתמקדים בטיפול בתסמינים ולשיפור איכות החיים, לרוב בטיפול תרופתי, שמקל כאב/נימול/זרמים חשמליים וכו' ניתן לשלב טיפולים אחרים כמו הרפייה ודימיון מודרך ועוד. כיום יש תכשירים חדשים שמשיגים תוצאות טובות

26/02/2008 | 12:15 | מאת:

שלום רב אינלנית, בטח לא פשוט פתאום להתמודד עם כל מה שעובר עלייך מאז הופעת הכאבים.... לא נותר לי הרבה להוסיף לאחר דברי החכמה והידע הרב שקיבלת מדניאלה אך רק רציתי להוסיף שאכן הכי חשוב להגיע לנוירולוג ומשם, להתחיל לטפל בכל העניין. יש כיום תרופות וטיפולים היכולים בהחלט להקל על הכאב שנגרם לך בעקבות הנוירופתיה, כי הרי לא פחות חשוב להקל עלייך ולאפשר לך להתמודד טוב יותר עם הסבל הנגרם מהנוירופתיה. אם תרצי לעדכן אותנו לאחר הביקור אצל הנוירולוג, נשמח מאוד להתעדכן וכמו כן, את כמובן מוזמנת לשאול כל דבר בכל שלב שהוא, אך זכרי כי אין זה פורום רפואי. עם זאת, כולנו שמחים מאוד לשתף אחרים בידע שיש לנו ולתמוך אחד בשני היכן שניתן. כולי תקווה שתראי מומחה בקרוב ושהוא/היא יצליחו להקל עליך. הרבה הצלחה, מנדי

16/07/2008 | 13:52 | מאת: פנינה

נוירופטיה כף הרגל בסכרת ישנו מחקר שנעשה בנושא אשמח לשתף את כל המעוניין מחקר שבדק השפעת רפידות מגנטיות והשפעתם על נוירופטיה סכרתית. בברכת בריאות שלמה פנינה שחר