כאב ראש

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

16/02/2008 | 07:13 | מאת: ריקי

שלום. כאב ראש שנים רבות הוא כאב כרוני? האם יש באתר דוקטורס אתר לסובלים מכאב ראש? מאילו מאכלים להימנע ,כבדיקה לגורם לכאבי ראש ולמשך כמה זמן? גם קפאין גורם לכאבי ראש, או להפך? תודה רבה ריקי

16/02/2008 | 08:55 | מאת: דניאלה

ריקי שלום רב, ההגדרות של "כאב כרוני" הן שונות. בעיקרון ההתיחסות היא אל כאב הנימשך מעל 6 חו' ברציפות. לגבי כאבי ראש המופיעים במשך שנים רבות האם הם כאב כרוני? אז כנראה שזה בעיקר תלוי בתדירות המופע של הכאב, החומרה, הטיפול הנידרש כדי להפסיקו, ההפרעה לחיים וכו'. ה"סל" של כאבי ראש הוא נירחב ויכול לנוע מכאבי ראש שכל אחד ואחד מאיתנו חווה מפעם לפעם, נוטל כדור לשיכוך כאב וממשיך בחייו, ועד לכאבי ראש קשים אולי מהסוג המיגרנוטי שהופעתם יכולה ל"קרקע" אדם ליום-יומיים עד שההתקף חולף, ושתדירות ההתקפים מישתנה מפעם בחודש ועד לפעם-פעמיים בשבוע ואפילו כאב ראש כרוני מתמיד. אם את סובלת מכאבי ראש תכופים, שמפריעים לשיגרת חייך, ו/או שמשככי כאב רגילים לא מסיעים לך תמיד, אז כן- ניתן לסווג זאת ככאב כרוני. מכיוון שיש סוגי כאב ראש שונים, לא נכון לתת מיסגרות ולהכליל ולאמר אילו מאכלים גורמים לכך או לא, כי לא דין כאב ראש אחד כמישנהו. עצתי לך, לפנות באופן מסודר לאיש מקצוע- נוירולוג ו/או מומחה כאב /מירפאת כאב, ולשמוע מה יש להם להציע לך. יש היום מיגוון טיפולים מסוגים שונים- גם למניעה וגם לטיפול בהתקף חד, הן תרופתיים והם אחרים, אך זה לא המקום ליעוץ והכוונה אלא לאחר בדיקה, תשאול מלא וחחות דעת רפואית מיקצועית. בהצלחה