תרופה לסבתא

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

10/02/2008 | 23:13 | מאת: ג

סבתא שלי סובלת מכאב כרוני כנראה כתוצאה מסוכר גבוהה בטענה שכל גופה כואב.ע"מ להתמודד עם הכאב היא כל הזמן לוקחת אקמול וכדורי שינה שספק אם עוזרים לה לכן חשבנו לתת לה תרופות פלצבו כי זה כבר פסיכולוגי אצלה לקחת הכדור .שאלתי היא איפה אפשר להשיג כדור כזה ?אודה אם תענה לי....ג

11/02/2008 | 12:57 | מאת: דניאלה

שלום רב, אנשים מבוגרים יכולים לסבול מכאבים על רקע סיבות רבות. סכרת בהחלט יכולה להיות סיבה לכאב, שיכול לפעמים להיות כאב קשה, ואקמול ודומיו פעמים רבות לא נותן מענה מספק. בנוסף, שינויים בפרקים של הגיל, גם הם בוודאי תורמים לכאבים כללים במיפרקים השונים, בוודאי עוד יותר בימים קרים כאלו. חשוב לזכור שהאוכלוסיה המבוגרת, היא ה"מקופחת" מכל בטיפול בכאב. הם ניתפסים לפעמים כנודניקים קצת, מקטרים הרבה, וגם מצד שני יש איזה חשש לתת תרופות "חזקות" כך שמטפלים בהם עם תרופות שלא תואמות את רמת סיבלם. במקום לחפש "תרופת פלסבו", כלומר כאשר היא מתלוננת, לא לעזור לה, ואפילו את המעט שהיא לוקחת- דהיינו אקמול וכדורי שינה, שניראה שמן הסתם לא ממש עוזר לה די, כי אחרת לא היתה מבקשת עוד, לא לתת לה, הייתי מנסה לחפש מענה לסיבלה, לפנות לרופא כאב במירפאת כאב, ולהתייעץ אילו תרופות ניתן לתת לה, פרט לאקמולים, כדי להקל עליה את הכאב, כי ברור שמה שהיא לוקחת לא מסייע, ואין סיבה שהיא תכאב כך. אם היית במקומה, והיה לך כואב- היית רוצה ש"ישתיקו" אותך אם פלצבו? אני בטוחה שלא. אני בטוחה שהיית מחפשת פיתרון. העובדה שהיא מבוגרת, לא משנה זאת, להפך- קרוב לוודאי שיש סיבות לתלונות שלה, רק צריך למצוא אותן ואת הכתובת לטפל בהן- שכפי שציינתי מומחה כאב זה המקום, ובטוחני שאם תטופל כיאות, ותהיה מאוזנת, גם לא תבקש סתם עוד ועוד, כי זה קרוב לוודאי לא פסיכולוגי כדברייך אצלה לקחת את הכדור, היא פשוט כנראה סובלת וכלום לא עוזר לה.