כאב בכפות הרגליים

דיון מתוך פורום  תמיכה לסובלים מכאב כרוני

07/02/2008 | 16:36 | מאת: מ.א.

אולי מישהו מכיר מומחה לכף הרגל - בקופ"ח כללית? יש לי כאבים בכף הרגל בנקודת החיבור בין העקב לקשת -לא דורבן ולא חד ומקומי כמו דורבן - אבל כואב בכל פעם שאני דורכת. אם אני במנוחה מוחלטת הכאב שוכך - אך איך אפשר לא לדרוך על הרגליים (אולי לדאות?) זה לא פלטפוס וגם לא ההיפך - קשת נורמאלית! אולי מישהו מכיר ויש לו רעיון - גם לשם של רופא.

07/02/2008 | 19:50 | מאת: דניאלה

שלום רב, מכיוון שאת אומרת שאין זה דורבן, הרי אני יכולה להניח שניבדקת וביצעת ברור/צילום כלשהו לפחות. לצערי, אין ביכולתי להמליץ על שמות ספציפיים, אך לדעתי מה שאולי ניתן או כדאי לעשות זה מס' דברים: - בשלב ראשון הייתי שוקלת להתאים נעל עם מידרס מיוחד (ללא קשר למצב הקשת, ולו רק לשפר את המידרך). לפעמים הקשת תקינה אך המידרך של כף הרגל פונה פנימה או החוצה דבר שגורם לכאב,למשל, ומידרס עשוי לפתור גם זאת. - כדאי לפנות שוב לאורטופד, ולהתייעץ בשאלה של המשך ברור ו/או טיפול. איזה בדיקות ביצעת? יתכן ומדובר בתהליך דלקתי מישני לדריכה לא תקינה ולכן גרמית הכל ניראה תקין. אולי קורס פיזיוטרפי כזה או אחר/טיפול באולטרסאונד מקומי/חימום-יקלו. אולי יש מקום לטיפול תרופתי להקלה +\- טיפול מקומי. יש גם מקום להתייעץ האם יש התוויה לבצע בדיקות נוספות והאם הן תועלנה להוכחת אבחנה או לא כמו מיפוי, CT וכו' - אם בכל זאת, למרות כל הנ"ל תיוותרי עם המצוקה הנ"ל ללא מענה, קיימת תמיד האפשרות, לנסות ולטפל בכאב כמות שהוא, ללא קשר לסיבתו. במיקרה הזה הכתובת תהייה לפנות למירפאת כאב בקופת חולים לקבלת טיפול בכאב עצמו. כל טוב, דניאלה